Grujičić: Nedopustivo da neki lekari odlaze s posla u 12h da bi radili privatno

Vesti 06. dec 202209:19 66 komentara
Koronavirus, bolnica, lekari
N1

Ministarka zdravlja Danica Grujučić ocenila je da je nedopustivo da neki lekari ostaju na klinikama do ponoći da bi se posvetili pacijentima, i ne mogu da se nagrade, a da neki odlaze s posla u 12:00 i odlaze da rade privatno i ne možete da ih kaznite.

Povezane vesti

„Dopunski rad će zavisiti isključivo od ispunjenosti obaveza u državnim ustanovama. Među nekim kolegama ima onih koji rade skraćeno vreme i po zakonu ne bi smeli da rade dopunski. Ili da ne ispune normative u državnoj ustanovi, a rade privatno“, istakla je Grujičić u intervjuu za list Danas.

Kako je najavila, oni koji nisu ispunili svoje normative, neće moći dobiti saglasnost za dopunski rad, bilo u državnoj ili privatnoj ustanovi.

„Takođe smo primetili jednu apsurdnu situaciju, jer zaposleni donose uverenja da imaju pravo na skraćeno radno vreme, vrlo uredno rade u popodnevnim satima u privatnim ustanovama. Tako da će i ovakve pojave biti kontrolisane i sankcionisane“, rekla je Grujičić.

Ona je dodala da treba isključiti politiku iz takvih pitanja i to da li je nekom neko simpatičan ili ne, „ovde se radi o pacijentima“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare