Grbović: Da li Brnabić zna u kom svojstvu Vulin ide u Moskvu

Vesti 18. avg 202218:3916 komentara
Podeli:
Pavle Grbović
Izvor: N1

Najavljena poseta Moskvi Aleksandra Vulina je krajnje čudna, imajući u vidu da nije uobičajeno da se sa ministrom diplomatije druge države sastaje odlazeći ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je u pisanoj izjavi Pavle Grbović, narodni poslanik i predsednik Pokreta slobodnih građana. On ističe da je važno da predsednica Vlade u tehničkom mandatu jasno kaže u kom svojstvu će Vulin ići u Moskvu.

„Ukoliko je reč o zvaničnom sastanku, postavlja se pitanje da li je ovakav sastanak u ovom trenutku u interesu Srbije, ali i zbog čega za taj sastanak nije delegiran Nikola Selaković kao ministar spoljnih poslova“, upitao je Grbović predsednicu Vlade u tehničkom mandatu Anu Brnabić.

Prema njegovoj oceni, očigledno je da se radi o otvorenom pritisku na Srbiju u pogledu kadrovskih rešenja i političkog usmerenja buduće Vlade i pokušaj da se Srbiji dodeli uloga Belorusije u ovom delu Evrope.

„Ana Brnabić, bez obzira na to što joj je mandat na isteku i nezavisno od toga da li će ponovo biti na čelu Vlade, ima obavezu da se jasno i javno odupre ugrožavanju suvereniteta Srbije, ne samo u ovom već i u slučaju aposlutno neprimerenih istupa ambasadora Bocan-Harčenka koji neovlašćeno govori u ime Srbije, kao i u slučaju najave gradnje vojne baze u Srbiji. Srbija je odavno izabrala svoj strateški pravac, a to je članstvo u EU, i svaki predstavnik vlasti je dužan da se odupre svakom pritisku koji suštinski onemogućava ili otežava ostvarenje tog cilja“, zaključio je Grbović.

Javnost je o Vulinovoj poseti Moskvi saznala iz Moksve, na osnovu informacija koje je sa novinarima podelio zamenik direktora Odeljenja za informisanje i štampu ruskog ministarstva Ivan Nečajev.

Komentari

Vaš komentar