Grbović: Brnabić nema mandat, SNS se sprema za povlačenje Vučića

Vesti 29. avg 202210:20116 komentara
Izvor: N1

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović rekao je da Ana Brnabić suštinski nema mandat, već je samo poverenik predsednika Srbije Aleksandra Vučića za prenošenje naloga koji treba da se sprovedu.

„I Vučić i Srpska napredna stranka pripremaju se za njegovo distanciranje od stranke i povlačenje sa njegovog čela. Ovo je priprema za političku ostavinsku raspravu, jer su svi svesni da će doći do pada političke i ekonomske moći te stranke“, rekao je Grbović za list Nova.

On je ocenio da je Srbija u faktičkom vanrednom stanju koje Aleksandar Vučić svesno održava mesecima.

Upitan da li opozicija bolje stoji danas nego u aprilu, kada su održani izbori, Grbović je rekao da gradska opozicija radi odlične stvari i ako tako nastavi, opozicija ima „ozbiljne šanse“ na sledećim izborima.

Rekao je i da se nada da će biti održana sednica o Kosovu i Metohiji u parlamentu, ali da je zahvaljujući politici nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića Srbija izgubila na teritoriji Kosova i Metohije.

„To nije pitanje nečijeg mišljenja već činjenica. Nemate vojnu kontrolu nad svojom teritorijom. Kad vam neko nacrta gde više ne smete da uđete, onda više niste vlast“, ocenio je Grbović.

Komentari

Vaš komentar