Grafiti OVK ispisani na kućama Srba u selu kod Lipljana

Vesti 04. mar 202211:465 komentara
Podeli:
Izvor: Kancelarija za Kosovo i Metohiju/Tanjug

Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju upozorila je da su jutros na četiri srpske kuće u etnički mešovitom selu Suvi Do kod Lipljana, ispisani grafiti sa simbolima terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Direktor Kancelarije Petar Petković ocenio je da je u pitanju još jedan „u nizu etnički motivisanih incidenata na prostoru Kosova i Metohije koji ima za cilj da otera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta“.

„Najnovija serija poruka mržnje još jedan je pokazatelj narastajućih tenzija na prostoru Kosova i Metohije koje generiše politika mržnje i provokacija Aljbina Kurtija. Glorifikovanje terorističke organizacije čijim se liderima sudi u Hagu za monstruozne zločine prema Srbima, i to uoči obeležavanja Martovskog pogroma, jasno pokazuje da za Srbe na Kosovu i Metohiju ni danas nema mirnog sna“, naveo je Petković.

Ocenio je da su napadi na Srbe, njihovu imovinu i objekte Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji „direktna posledica Kurtijevih militantnih izjava u kojima gotovo svakodnevno targetira Srbe i od njih pravi legitimne mete“.

„To je zastrašujuća realnost u kojoj svakodnevno žive Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno južno od Ibra i na koju ne reaguje nijedan međunarodni zvaničnik“, upozorio je Petković.

Komentari

Vaš komentar