Grafit s porukom „UČK – Kosovo“ na zidu kuće srpske porodice u Goraždevcu

Vesti 03. feb. 202112:23
Podeli:
Izvor: Kancelarija za KiM

Na zidu kuće porodice Krstović u Goraždevcu jutros je osvanuo ispisan grafit s porukom "UČK - Kosovo", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se ističe da je poruka koja direktno slavi organizaciju „Oslobodilačka vojska Kosova“ (OVK – UČK), čijim se čelnicima sudi zbog zločina nad Srbima i nealbancima uznemirila porodicu, ali i ostalo srpsko stanovništvo u opštini.

„Na dan kada na Kosovu i Metohiji počinje predizborna kampanja, sada nema dileme da će ona biti usmerena na zastrašivanje preostalih Srba i na antisrpskoj platformi“, ocenjuje se u saopštenju Kancelarije.

Dodaje se da o tome svedoči i sinoćni incident u Lapljem Selu kada je iz jedan Albanac iz vatrenog oružja ranio Bobana Ristića.

„Da li ovakci primerti pokazuju da je na Kosovu i Metohiji otvorena sezona lova na Srbe“, pitala je Kancelarija u saopštenju i zatražila od međunarodnih predstavnika da pojačaju svoje prisustvo u srpskim sredinama i osiguraju mir i bezbednost za Srbije i druge nealbanske zajednice.

Ističe se da se akcijama poput ispisivanja grafita šalje nedvosmislena poruka da Srbi nisu dobrodošli na Kosovu i Metohiji, a da vinovnici takvih dela ostaju bez sankcija.

Kancelarija je pozvala Srbe da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije.

Komentari

Vaš komentar