Gradski sekretarijat: Park u Zemunu gde je planiran parking pripada Zelenilu

Vesti 13. apr. 202119:298 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda je obavestio stanare u ulicama Đure Đakovića, Karađorđeve, produžetka ulice Goce Delčeva i Keja oslobođenja u Zemunu, da parcela od 4.700 metara kvadratnih, koju Parking servis želi da pretvori u parking prostor, pripada Zelenilu i po tome je javni park.

„Sekretarijat za zaštitu životne sredine u potpunosti podržava inicijativu stanara u tim ulicama da se predmetna parcela ne sme pretvarati u parking, kako se navodi u podacima koji se nalaze na sajtu opštine Zemun, jer je jasno da je namena površine javni park“, navodi se u saopštenju stanara.

Povezane vesti

Stanari, koji se bune protiv plana da se izgradi parking, zasadili su bele jasenove na tom prostoru.

Pre toga su stanovnici ovog dela Zemuna organizovali protest, jer su u strahu da će ostati bez jedine preostale oaze koju koriste za šetnju, rekreaciju i gde im se deca igraju.
Površina, koju opština Zemun želi da pretvori u parking, nalazi se između i pored nekoliko velikih zgrada, sa nekoliko hiljada stanovnika.

Ovaj odgovor ipak ne znači da je stvar rešena, jer grad i opština uvek mogu doneti drugačije odluke, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar