Gradski odbor DS u Valjevu dobio poverenika nakon ostavke većine članova

Vesti 09. nov 202215:45 4 komentara
N1/arhiva

Za poverenika Gradskog odbora Demokratske stranke u Valjevu postavljen je Dejan Stojčić iz Požege, pošto se 19 članova povuklo iz Gradskog odbora, potvrdio je za N1 Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke.

On je rekao da će u Valjevu ubrzo biti formiran Gradski odbor i da će za poverenika biti izabran neko iz redova valjevskih demokrata.

Povezane vesti

Na pitanje da li je obavljen razgovor sa članovima Gradskog odbora, koji su potpisali ostavku i da li može prokomentarisati navedene razloge, Milivojević je rekao da zbog zasedanja Narodne skupštine i aktuelnih političkih tema, još nije obavljen razgovor sa članovima stranke o razlozima njihovog napuštanja Gradskog odbora u Valjevu.

U saopštenju, koje je početkom novembra potpisalo 19 članova Odbora, koji broji 26 ljudi, navedeno je da pred izbore nisu imali podršku iz centrale stranke, da predsednik, kao ni vrh stranke nisu došli na konvenciju u tom gradu, kao i da izborni uspeh valjevske DS, koji je, posle beogradskog bio najbolji u Srbiji, nije tretiran na adekvatan način.

Demokrate Valjeva navele su nekoliko primera koje smatraju kršenjem statuta i samovoljom pojedinaca i istakli da „DS vode nedorasli zadatku“.

„Etički odbor čine ljudi vrlo sumnjivo i nestatutarno izabrani. Informativna služba je neprofesionalna, ali i vrlo tendenciozna i navijačka, što je opet suprotno Statutu. Stranka je vrlo vidljivo podeljena, različito mišljenje se ne trpi, nepotizam izražen. To nije Demokratska stranka u koju smo se učlanili, niti je to stranka kakva bi trebalo da bude“, navedeno je u saopštenju valjevskih demokrata, koje su napustile gradski odbor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare