Gradski budžet na sednici skupštine, opozicija optužuje da se „isisava novac“

Vesti 25. sep 202219:21 3 komentara

Osim republičkog, na skeneru je i budžet grada Beograda. Odbornička grupa Ne davimo Beograd ocenila je da gradska vlast pokušava da sakrije informacije o rebalansu budžeta Beograda koji je na dnevnom redu naredne sedmice.

Opozicija u Beogradu optužuje vlast da je pokušala da sakrije informacije o rebalansu budžeta Beograda time što im je na hiljadu nečitkih strana dostavila materijal samo par dana pre sednice.

„Ovo je jedna od taktika gradske skupštine i SNS-a da zapravo onemogući, ne samo odbornicima, nego i građanima, da vide na šta i kako se njihov novac troši“, kaže Dobrica Veselinović.

POVEZANE VESTI

Vlast nije u stanju da sprovede do kraja velike projekte koje obećava građanima, smatra Veselinović.

„Tako da su ovi veliki projekti koji su trebali da učine da život u gradu bude bolji, kao što je izgradnja kanalizacije, kao što je poboljšanje javnog prevoza, kao što je borba protiv zagađenja, oni to prosto ne mogu ni da urade, i onda se iz godine u godinu velika sredstva samo prebacuju, a posao ne biva urađen“, pojašnjava.

U postupku je i ušteda struje, upućene su direktive vrtićima, bolnicama i školama kako da struju uštede, a sa druge strane, predviđeni budžet ne oslikava takve restrikcije, smatra poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić.

„Slažemo se da treba biti ušteda, ali uštede moraju da budu i u budžetu i moramo zaista napraviti jedan restriktivni budžet, da vidimo kakva će biti ova grejna sezona i da se spremimo zaista za sledeće proleće i sledeću godinu koja neće biti ništa lakša, što znači – ovaj rebalans budžeta je tajni. Zašto? Zato što isisavaju novac“, naglašava Miketić.

Sporni su, smatra Veselinović, i vaučeri u vrednosti od 50 evra za kupovinu sportske opreme predškolcima, osnovcima i srednjoškolcima.

„To je odluka koja nema nikakvo zapravo objašnjenje, populistička odluka koja ne pravi razliku između onih kojima zapravo nekakva pomoć treba, i onima kojima ne treba, i tu će se milijarda i 800 miliona dinara opredeliti“, kazao je.

Rasprava opozicije i vlasti o rebalansu budžeta tek se očekuje, jer je sednica zakazana za 28. septembar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare