Gradska uprava: Beli dim na jednom lokalitetu u Vinči, požar skoro lokalizovan

Vesti 21. avg 202112:10 > 12:20 8 komentara
N1

Na deponiji u Vinči u subotu je nastavljeno dogašavanje požara koji je i dalje dubinskog karaktera i skoro je potpuno lokalizovan, a beli dim je prisutan "u osetno manjoj meri na samo jednom lokalitetu", saopštila je gradska uprava Beograda.

Povezane vesti:

Prema podacima automatske merne stanice Ovča između 20 časova 20. avgusta i 8 časova 21. avgusta na osnovu koncentracija sumpor dioksida, azot dioksida, suspendovanih čestica PM 10 i PM 2,5 vazduh se za taj period može oceniti „kao odličan i dobar“, navode iz gradske uprave.

Podaci automatske merne stanice Zemun i automatske merne stanice Bulevar despota Stefana ukazuju da se vazduh u tom period može oceniti kao „dobar i prihvatljiv“.

I prema podacima automatske merne stanice Novi Beograd vazduh se u istom razdoblju može oceniti kao „dobar i prihvatljiv“, dodaje se.

Podaci automastke merne stanice KBC „Dr Dragiša Mišović“ i podaci automatske merne stanice Vinča ukazuju da je između 20 časova 20. avgusta i 8 časova 21. avgusta vazduh „dobar i odličan“.

Građanima je savetovano da, ukoliko osete prisustvo dima u vazduhu, zatvore prozore i izbegavaju boravak na otvorenom prostoru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare