Gradonačelniku Klokota određen jednomesečni pritvor

Vesti 13. mar. 202121:34 > 23:027 komentara
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Osnovni sud u Prištini na predlog Specijalnog tužilaštva Kosova izrekao je gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je pretnjama uticao na građane da glasaju za određene političke stranke i kandidate.

„Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni Božidar Dejanović, u svojstvu gradonačelnika opštine Klokot, ozbiljno pretio zaposlenima u opštini Klokot i građanima ove opštine, utičući na njih da glasaju za određeni politički subjekat i za određene kandidate“, navedeno je u saopštenju suda.

Dejanović je osumnjičen za krivično delo ometanje slobodne volje birača, a protiv odluke o pritvoru stranke u postupku imaju pravo da se žale Apelacionom sudu Kosova, kaže se u saopštenju.

Dejanović je pritvoren juče, a danas je izašao pred sudiju za prethodni postupak.

Nakon hapšenja Dejanovića izvršen je i pretres objekata Opštine Klokot.

Kancelarija za KiM: Priština montira proces protiv gradonačelnika Klokota

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocenila je , povodom odluke o produžetku pritvora gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, da je „očigledno da institucije samouprave u Prištini nastavljaju represiju nad predstavnicima Srba i pokušavaju da ih montiranim procesima diskredituju“.

„Reč je o političkom progonu Dejanovića, koji za cilj ima pokušaj kriminalizacije političkih predstavnika Srba u pokrajini i bacanje ljage na veličanstvenu podršku Srpskoj listi za koju je na prethodnim izborima glasalo 96,14 odsto građana u srpskim sredinama na Кosovu i Metohiji“, navedeno je u saopštenju.

Kako je rečeno, „nikakvi pokušaji pravljenja lažnih afera, niti politički spinovi iz Prištine, ne mogu ukaljati podršku i poverenje koje Srpska lista uživa među građanima“.

Komentari

Vaš komentar