Gradonačelnik Zrenjanina: Problem vode za piće se ne rešava protestnim vožnjama

Vesti 04. sep. 202113:3216 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay

Gradonačelnik Simo Salapura izjavio je, gostujući na televiziji Santos, da podržava zahtev građana Zrenjanina da dobiju zdravu pijaću vodu, ali da se to pitanje "ne rešava vožnjama".

„Moj tim i ja na tome radimo svakodnevno, jeste problem kompleksan, ali ne vidimo da to može da se reši vožnjom od nekoliko minuta“, rekao je Salapura, komentarišući protestne vožnje koje građani koji zahtevaju čistu vodu, nedeljama organizuju u tom gradu.

Povezane vesti

Salapura je izjavio i da će decenijski problem nedostatka pijaće vode biti rešen na „odgovoran pristup, kao što je to bilo u slučaju raskida ugovora sa fabrikom vode“.

„Dakle, podržavam zahtev, ali stojim iza toga da nikakva vožnja neće moći da reši i ubrza rešavanje tog problema“, istakao je Salapura.

On je rekao da stoji na raspolaganju svim građanima koji dođu u Gradsku kuću, jer je „to mesto gde se rešavaju svi problemi“, da pitanje problema pijaće vode u Zrenjaninu nije izolovan, već da se tiče cele teritoriju Banata i Vojvodine, kao i da je procena da milion stanovnika ima problem zdrave pijaće vode.

„Verujem da su građani upoznati sa činjenicom da postoji nekoliko zainteresovanih strana za preuzimanje Fabrike vode, ali o tome ćemo javnost obavestiti tek kada budemo imali detaljne informacije i dalji tok rešavanja problema“ rekao je gradonačelnik Zrenjanina.

Aktivisti Zrenjaninske akcije (ZRAK) za danas su najavili šestu protestnu vožnju ulicama grada i „Dane vode“, kojima ukazuju da Zrenjaninci zdravu pijaću vodu zbog nedozvoljene količine arsena nemaju više od 17 godina.

Oni su pozvali građane da učestvuju u takmičenju „brzo ispijanje vode“.

Komentari

Vaš komentar