Gradonačelnik predložio da Vladeta Jerotić dobije ulicu u Beogradu

Vesti 27. okt 202113:52 4 komentara
Screenshot YouTube/Телевизија Храм

Predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda Andrea Radulović izjavila je da je na sastanku sa predstavnicima Zadužbine Vladete Jerotića dogovoreno da jedna ulica u Beogradu ponese ime po njemu, što će se naći na dnevnom redu sednice Skupštine 8. novembra.

Kako je preneo Beoinfo, predloženo je da manji deo Dalmatinske ulice, od Takovske do Džordža Vašingtona, ponese ime tog velikog književnika i akademika Srpske akademije nauka i umetnosti, jer je Vladeta Jerotić živeo u Starom gradu i u tom delu prestonice.

„Inicijativu je podneo gradonačelnik Zoran Radojičić i nadamo se da će odbornici na predstojećoj sednici usvojiti Predlog odluke da ulicu u Beogradu dobije veliki Vladeta Jerotić, jer on to svojim društvenim i stvaralačkim opusom zaslužuje“, rekla je Andrea Radulović.

Na sastanku se razgovaralo i o tome da u budućnosti ulice u Beogradu dobiju i znameniti Srbi iz Dubrovnika, kao što su Medo Pucić, Dum Ivan Stojanović, Luko Zore, Nikša Gradi i Antun Fabris, čime bi ulice u Beogradu po hrvatskim toponimima bile preimenovane po tim velikim srpskim književnicima, političarima i novinarima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare