Gradonačelnica Niša: Stan ponuđen Karimanovićima pristojan, zakup simboličan

N1

Porodica Monike Karimanović, koja je pre dve godine bila oteta na putu do škole, nije prošla na konkursu Gradske stambene agencije u Nišu za kupovinu, odnosno iznajmljivanje stana, jer nema primanja. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski navodi da je porodici ponuđen jedan od stanova u centru Niša, za koji, međutim, Igor Jurić iz fondacije "Tijana Jurić" kaže da je neuslovan.

PROČITAJTE I:

Jedan od uslova za učešće u projektu socijalnog stanovanja je da imate finansijske mogućnosti da kupite stan, pa da vam grad ponudi stan po subvencionisanoj ceni. Porodica Karimanović ima pravo da dobije neki od gradskih stanova, koji nemaju veze sa konkursom socijalnog stanovanja, pojašnjava reporter N1 iz Niša.

Karimanovićima je ponuđen jedan od gradskih stanova u centru Niša, koji ima više od 50 kvadrata, ali je Igor Jurić na mrežama napisao da je taj stan u potkrovlju, da prokišnjava i da je bez grejanja.

Gradonačelnica Niša, čiji je zet, podsećamo, prošao na konkurusu za kupovinu stana po subvencionisanim cenama, kaže da joj se Karimanovići nikada nisu obratili i došli na razgovor, što oni demantuju.

„Jurić je bio na razgovoru, razgovarali smo kako da pomognemo porodici Monike Karimanović, dogovorili smo se da joj pomognemo, oni su tražili da im rešimo stambeno pitanje, predlog je bio da oni konkurišu za zakup stana u Duvaništu, međutim, s obzirom na to da nisu imali uslova za stan, Gradska stambena agencija im je bez konkursa ponudila drugi stan, od 57 kvadrata, gde ne bi konkurisali i čak je i taj zakup jeftiniji od Duvaništa. U tom stanu živi tročlana porodica, meje je iznenadilo neprijatno što je gospodin Jurić odbio taj stan jer je neuslovan. Ja sam spremila fotografije da vam pokažem kako izgleda, sasvim je pristojan, na jako dobroj lokaciji, pomogli bismo im i simboličnim zakupom od 7.000 dinara, a to bi verovatno pokrio Centar za socijalni rad. Žao mi je što je ova stvar dospela u javnost na ovaj način i želi da se ispolitizuje, Jurić mi je pisao poruke da želi da štrajkuje ukoliko se ne ispune zahtevi. Te njegove opaske su dolazile preko mreža, a ne lično“, rekla je Dragana Sotirovski.

Reporter N1 javlja i da na konferenciji novinari nisu uspeli da saznaju šta je politizovano u ovom slučaju.

Stan u Čairu treba da bude ispražnjen i renoviran, ali Karimanovići ne pristaju da pređu u njega.

Viši sud izrekao je doživotnu robiju Ninoslavu Jovanoviću iz sela Malča 5. januara ove godine i to je prvi put da je neko lice dobilo najtežu kaznu od stupanja na snagu novog Krivičnog zakonika.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare