Gradonačelnica Niša nudi saradnju policiji u sprečavanju saobraćajnih nesreća

Vesti 11. jan 202114:06 9 komentara
N1

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uputila je pismo niškoj Policijskoj upravi u kom je zatražila da se gradu što pre dostavi pregled potreba Saobraćajne policije u oblasti bezbednosti saobraćaja. Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Grada, ona je zatražila spisak potrebne opreme i eventualne lokacije na kojima bi se oprema postavila, kao i spisak "crnih tačaka" na gradskim ulicama sa predlogom konkretnih mera za sprečavanje saobraćajnih nesreća.

„Poslednji događaj u Nišu u kome su na Bulevaru Medijana u saobraćajnoj nesreći stradala dvojica naših sugrađana, među kojima i dvanaestogodišnji dečak, povod je za hitnu reakciju grada i policije i podizanje saradnje na viši nivo“, navela je gradonačelnica u pismu.

Povezane vesti

#related-news_1

Dodala je da Grad ispunjava obaveze iz Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima i Akcionog plana za sprovođenje Strategije, ali i da je spreman da ih, ukoliko je to potrebno, odmah dopuni u skladu sa eventualnim promenama indikatora i prioritetima u oblasti podizanja nivoa bezbednosti saobraćaja.

„Naš zajednički cilj je dostizanje visokog nivoa bezbednosti saobraćaja što je u interesu svakog žitelja grada, odnosno učesnika u saobraćaju pojedinačno“, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Najavila je da će ukoliko bude potrebno, grad Niš i policija pokrenuti zajedničke inicijative prema nadležnim republičkim organima u cilju veće bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je ranije danas sastanak sa rukovodstvom niške policije na kojem je odlučeno da načelnik saobraćajne policije u tom gradu Dragan Pešić bude smenjen.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je održao sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu na kome su analizirane i predočene sve mere koje je policija preduzela povodom saobraćajne nesreće u kojoj su 4. januara dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare