Građani na severu Kosova zabrinuti zbog mogućeg ponavljanja sukoba

Vesti 02. avg 202219:42 > 20:1413 komentara
Podeli:

Građani severnog dela Kosovske Mitrovice su zabrinuti nakon dešavanja u nedelju, i ističu da je najveći strah da bi slična situacija mogla da se ponovi za mesec dana.

Prema rečima reportera N1 koji se nalazi u ovom gradu, danas je znatno bolja atmosfera nego što je bila u nedelju, kada su se čule sirene. U razgovoru sa ljudima koji žive u severnoj Mitrovici, dobija se uverenje da se ne pamti kada su se toliko dugo čule sirene, jer su bile uključene skoro četiri sata. To je, čak i kod onih koji su navikli na takve situacije, izazvalo neku sumnju i unelo neki strah da bi nešto loše moglo da se dogodi.

Povezane vesti

Kod građana je najveći strah prisutan da li će se pojaviti Specijalne jedinice kosovske policije i da li će se sukobiti sa ljudima koji su na barikadama. Na sreću, do toga nije došlo, a građani se nadaju da će sirene koje su čuli u nedleju, biti među poslednjima koje su aktivirane.

Kako kažu građani u anketi N1 na ulicama severnog dela Kosovske Mitrovice, još uvek je sve neizvesno:

„Isprepadala sam se od sirene, od svega sam se isprepadala“.

N1: Očekujete li da ovo može da se ponovi za mesec dana?

„Ne znam šta da vam kažem“.

„Veoma sam zabrinuta, naročito zbog sopstvenog zdravlja. A ima i drugih građana koji su jako bolesni“.

N1: Mislite li da li ovo nije kraj, i da će se sirene i dalje čuti?

„Ja mislim da ne bi trebalo“.

„Komplikovano je, ali se nadamo da će da se dogovore iz Prištine i iz Beograda“.

Govoreći o očekivanjima za naredne dane, reporter N1 iz severne Mitrovice kaže da je sve neizvesno, jer mnogi misle da za mesec dana, za koliko je Priština odložila primenu reciprociteta, problem može samo da se odloži.

Komentari

Vaš komentar