Grad Zrenjanin: Rado ćemo se odazvati pozivu suda u vezi sa fabrikom vode

Vesti 30. avg 202110:032 komentara
Podeli:
Zrenjanin, fabrika vode, zgrada, voda,
Izvor: N1

Grad Zrenjanin će se u slučaju tužbe investitora koji je gradio postrojenje za prečišćavanje vode u Zrenjaninu rado odazvati pozivu suda i kroz sudski proces dobiti još jednu potvrdu da investitor nije ispunio odredbe ugovora o gradnji postrojenja, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Sime Salapure.

Kako se navodi, ugovor s investitorom Fabrike vode u Zrenjaninu raskinut je krivicom investitora, na osnovu odredaba glavnog ugovora i sporazuma, koji su potpisali sa JKP „Vodovod i kanalizacija“, kojima je predviđeno da se ugovor raskida ukoliko investitor ne ispuni svoje obaveze.

Dodaje se da su dve stručne komisije utvrdile da postrojenje ne zadovoljava uslove iz ugovora, niti u pogledu potrebnih količina, niti propisanog kvaliteta vode, a da je jedini i najvažniji interes grada Zenjanina da svi građani dobiju čistu pijaću vodu i da sa tim ne može biti kalkulacija, niti prihvatanja „neadekvatnih i polovičnih rešenja“.

Salapura je naveo da se grad ne plaši tužbe kojom investitor preti i da će se rado odazvati pozivu suda, jer su na strani Grada Zrenjanina činjenice, struka i istina.

„Mi branimo interes 123.000 stanovnika Zrenjanina, koji od 1979. znaju da zbog sastava tla, o čemu svedoče izveštaji brojnih stručnih komisija, imaju vodu neodgovarajućeg kvaliteta“, naveo je gradonačelnik Salapura.

Ukazao je da poštujući potrebe građana, Zrenjanin nije potpisao ugovor da investitor izvrši ogled, niti eksperiment, već da primeni svetski poznatu i prihvaćenu tehnologiju za prečišćavanje vode, u skladu sa referencama koje je dostavio.

Umesto toga, naveo je gradonačelnik, fabrika vode, koju je investitor izgradio ni u jednom segmentu nije ispunila ugovorene obaveze, ni u pogledu količina, niti u pogledu kvaliteta vode.

„Uprkos nedvosmislenim činjenicama investitor umesto da uputi izvinjenje građanima Zrenjanina, najavljuje tužbu i time jasno stavlja do znanja da ga ne zanima interes građana već čisti profit, uveren sam da sud neće imati dilemu ko je u pravu“, poručio je Salapura.

Komentari

Vaš komentar