Grad: Gorelo 5 ha, stalna dežurstva u Vinči, ali nema opasnosti od novog požara

Vesti 08. avg. 202115:42 > 18:5450 komentara
Podeli:
Izvor: Emil Vaš/Beta

U Vinči nema opasnosti od novog požara, a uspostavljena su stalna dežurstva i aktivnosti na gašenju manjih žarišta, izjavio je sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Beograda Darko Glavaš.

Povezane vesti:

On je rekao da je brzom akcijom Sektora za vanredne situacije u toku noći lokalizovan požar u Vinči.

„Požar je goreo na površini od pet hektara a trenutno su uspostavljena stalna dežurstva i aktivnosti na gašenju manjih žarišta. Proces gašenja na deponiji trajaće i narednih dana jer će se raditi prevrtanje smeća uz pomoć teške mehanizacije. Sam požar se desio na rubu deponije tako da ne postoji opasnost od budućeg širenja požara a Grad Beograd, Sektor za vanredne situacije i Gradski zavod za javno zdravlje će i dalje pratiti situaciju na terenu“, rekao je Glavaš, prenosi Beoinfo.

Dr Šoštarić tvrdi da je zagađenje bilo kratkotrajno

Doktor Andrej Šoštarić iz Gradskog zavoda za javno zdravlje istakao je da je zagađenje vazduha bilo kratkotrajno i da koncentracije nisu bile visoke.

„Koncentracija suspendovanih čestica je u padu, oblak se razblažuje a zagađenje je bilo kratkotrajno i koncentracije nisu bile posebno visoke. Koncentracija od 180 mikrograma bila je na nivou zagađenijeg zimskog dana i nije došlo do duge ekspozicije, odnosno izloženosti. Vetar koji je doneo oblak i dalje duva a požar je lokalizovan jer nema više izvora. Kada se oseti dim poželjno je zatvoriti prozore i smanjiti aktivnosti na otvorenom prostoru. Stanje vazduha može se pratiti i na našem sajtu beoeko.com, gde će građani pronaći i sve trenutne preporuke“,  istakao je Šoštarić.

Komentari

Vaš komentar