Grad Novi Sad: Od petka nastavak overe potpisa za narodnu inicijativu

Vesti 10. mar 202222:40 1 komentar
N1

Iz kabineta gradonačelnika Grada Novog Sada saopšteno je za N1 da će od petka biti nastavljena overa potpisa za narodnu inicijativu kojom se traži zabrana iskopavanja litijuma i bora u Srbiji, a navedeno je i da je do privremene obustave overe potpisa došlo zbog ograničenog kapaciteta overivača.

Povezane vesti

„Zbog činjenice da je u toku overa potpisa za kandidature za Predsednika Republike i ograničenog kapaciteta overivača, Gradska uprava za opšte poslove je morala da uradi preraspodelu overivača kako bi se u potpunosti zadovoljili svi zahtevi za overu potpisa, usled čega je deo overivača premešten na druga mesta za overu i usled čega je i došlo do privremene obustave overe potpisa za narodnu inicijativu“, navodi se u odgovoru na pitanje N1 zbog čega je grupa građana „Kreni – Promeni“ ostala bez overivača za narodnu inicijativu u Novom Sadu. Naime, četvoro overivača povučena su sa četiri lokacije sat i po vremena nakon početka prikupljanja potpisa.

Iz kabineta gradonačelnika navode i da je gradska uprava angažovala dodatne overivače i od sutra se nastavlja overa potpisa za narodnu inicijativu i građanima će biti dostupna overa na četiri mesta koja će se vršiti svaki radni dan od 8 do 15 časova do isteka Zakonom definisanog roka za prikupljanje potpisa za narodnu inicijativu.

„Kreni – Promeni“ pokrenuo je Narodnu inicijativu sa ciljem prikupljanja ukupno 30.000 potpisa, a kako bi s tim potpisima Narodnoj skupštini uputili predlog zakona o trajnoj zabrani istraživanja i rudarenja bora i litijuma na teritoriji Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare