Grad Beograd organizovao izlet za beskućnike na Košutnjaku

Vesti 14. jul 202112:55 8 komentara
Beoinfo

Izlet za beskućnike koji borave u Prihvatilištu za stara i odrasla lica organizovan je na Кošutnjaku, a gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević najavila je da će se i u narednom periodu organizovati ovakvi jednodnevni izleti, odnosno zajednička druženja, preneo je Beoinfo, Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Planirano je da tokom izleta obiđu Hajdučku česmu, trim-stazu, a nakon toga će otići i na sladoled.

Stanisavljevićeva je rekla da su beskućnici izrazili želju da posete pozorište, zoološki vrt i brojne manifestacije, te da će se Grad Beograd potruditi da to i realizuje u narednom periodu.

„Moramo da pokažemo solidarnost prema licima koja žive bez krova nad glavom. Ova lica su jednaka kao i svi drugi građani a ovim organizovanim aktivnostima pokazujemo da uvek možemo više da uradimo za njih“, istakla je Nataša Stanisavljević tokom izleta na Кošutnjaku.

Beoinfo

Ona je dodala da Sekretarijat za socijalnu zaštitu organizovanjem ovakvih aktivnosti nastoji da pruži podršku Prihvatilištu za stara i odrasla lica.

Navela je da će se jednodnevni izleti i u narednom periodu organizovati u skladu sa preporukom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prema kojoj je važno da korisnici ustanova socijalne zaštite mogu da izlaze na takve izlete, socijalizuju se i provode vreme u prirodi.

Direktorka Prihvatilišta za stara i odrasla lica Nevenka Nikić Simatković rekla je da u prihvatilištu trenutno boravi 60 beskućnika, a da se po zakonu zadržavaju do šest meseci.

„Mnogi od njih su od početka epidemiološke situacije našli smeštaj u nekim od domova ili specijalizovanim ustanovama, neki su samoinicijativno napustili prihvatilište, a mi se trudimo da oni nastave da žive u normalnim životnim uslovima nakon boravka u prihvatilištu“, istakla je Simatkovićeva, a prenosi Beoinfo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare