Grad Beograd dobija nova ovlašćenja, milicija će meriti buku na licu mesta

Vesti 10. jun. 202112:3919 komentara
Podeli:
Goran Vesić, Irena Vujović
Izvor: Beoinfo

Grad Beograd, koristeći nova zakonska ovlašćenja, moći će uspešno da reši problem buke u gradu, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, u javnoj raspravi u vezi sa Nacrtom zakona o zaštiti od buke održanoj u Sava centru.

Vesić je zahvalio ministarki zaštite živote sredine Ireni Vujović jer je, kako je rekao, prepoznala ovaj problem i prva od svih reagovala.

Povezane vesti:

„Problem buke postoji godinama i Grad Beograd je pokušavao da ga reši izmenom zakonskih propisa, a kada ovaj zakon bude usvojen, svaki komunalni milicionar imaće aparat kojim će na licu mesta meriti buku“, dodao je on.

„Moći će na licu mesta da upozori onoga ko emituje buku, imaće mogućnost da zatvori taj objekat ili da oduzme sredstva sa kojih se emituje buka i na taj način ćemo, siguran sam, brzo i praktično koristeći nova zakonska ovlašćenja rešiti problem buke u Beogradu“, precizirao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je izrazila zadovoljstvo što ima priliku da upravnicima stambenih zgrada u centralnim gradskim opštinama predstavi Predlog zakona o zaštiti od buke.

„U zakonu ćemo imati nova dva člana koja će se odnositi na buku u ugostiteljskim objektima. Svakako da će to doprineti kvalitetnijem život svih građana. Ono što je predviđeno zakonskim odredbama jeste to da će stručne institucije meriti buku, a ta nadležnost poveriće se i Komunalnoj miliciji. Biće proširena lista izvora, predviđena su sva dokumenta i akcioni planovi koji će pratiti zakon koji je na javnoj raspravi do 23. juna“, rekla je Vujović.

Komentari

Vaš komentar