Vatrogasci i volonteri pokušavaju da spreče da se požar proširi ka Studenici

Vesti 06. apr. 202215:53 > 07. apr. 2022 00:231 komentar
Podeli:

Na oko šest kilometara od manastira Studenica i oko četiri kilometara od varošice Ušće, u selu Kamenjani, gori, prema nezvaničnim informacijama koje prenosi reporter N1, blizu 100 hektara niskog rastinja i borove šume.

Požar, koji je izbio u šumi iznad sela Jabukovo Polje kod Кraljeva, proširio se i na okolna sela, a meštani su ostali bez struje i signala mobilne telefonije

Pod naletima vetra, požar se proširio do sela Кamenjani, Duboki Potok i Jabukovo Polje. Najbliže kuće požarištu nisu ugrožene, ali su meštani bez struje i signala mobilne telefonije, a požar se spustio do putu Ušće – Studenica.

Požar je buknuo oko 14 sati i dim se pojačava. Ne zna se uzrok požara, ali se pretpostavlja da je doprineo ljudski faktor.

U Jabukovom Polju vatrogasci pokušavaju da se požar ne raširi na glavni put ka Studenici i da dođe u blizinu kuća. U gašenju učestvuje oko 60 ljudi, a među njima su i volonteri.

I pre dve godine nedaleko od ovog mesta dogodio se sličan požar u kom je izgorelo preko 100 hektara borove šume.

Vatrogasci se nadaju da će uspeti da lokalizuju, a kako javlja naš reporter, požar je stigao do samog asflatnog puta koji vodi ka Studenici.

Za sada nema informacija kada će požar biti lokalizovan.

Komentari

Vaš komentar