Gordana Čomić odbila da komentariše slučaj „Palma“ posle skupa o pravima žena

Vesti 20. apr. 202113:2431 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/ TANJA VALIĆ

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić odbila je da prokomentariše izjavu potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić o podvođenju maloletnica na žurke u Jagodini koje je, prema njenim rečima, organizovao lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

„Ne, zaista to ne bih komentarisala“, rekla je ministarka na pitanje agencije Beta, nakon konferencije o pravima žena – „Dijalogom do rodne ravnopravnosti i društvene kohezije“.

POVEZANE VESTI

Ministarka je na toj konferenciji istakla da je važno da društvo shvati da su žene „ljudska bića, a ne teritorija koju treba gaziti ili predmet koji treba posedovati“.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je u ponedeljak konferenciji za novinare da su u hotel „Alfa“ u selu Končarevo kod Jagodine i u klubu i prenoćištu „Tigar“, na žurke koje je organizovao lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, dovođene iz Beograda devojčice od 15, 16 i 17 godina.

Lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine Jagodine odbacio je te optužbe kao „najgnusnije laži koje je ikada čuo“.

Kako danas pišu mediji, više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet na osnovu tvrdnji Marinike Tepić na račun Dragana Markovića Palme, ali i još nekih osoba, za podvođenje žena.

Komentari

Vaš komentar