Goranu Papiću ukinut pritvor

Vesti 29. apr. 202120:23 > 20:4110 komentara
Podeli:
Goran Papić
Izvor: Printskrin: TV Pink

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor bivšem zameniku načelnika SBPOK-a Goranu Papiću, koji je pod istragom zbog sumnje da je urgirao da policija odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil od, sada osumnjičenog vođe kriiminalne grupe, Marka Miljkovića, potvrdio je za Nova.rs njegov branilac, advokat Branislav Tapušković.

„Goran Papić je pušten da se brani sa slobode“, rekao je kratko njegov advokat Branislav Tapušković za portal Nova.rs.

Papić je nakon hapšenja, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je svojim uticajem u MUP-u urgirao da se istog dana Miljkoviću, koji je sada u pritvoru, vrati prethodno privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Za krivično delo trgovina uticajem za koje se tereti, zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Povezano:

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za ubistva, preprodaju droge, držanje oružja…

U sklopu istrage, danas su saslušani i bivši načelnik UKP Dejan Kovačević i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Stefanović je negirao navode da je znao za vraćanje blindiranog vozila.

Obojica su saslušana po zahtevu advokata Branislava Tapuškovića, koji zastupa uhapšenog Gorana Papića.

Komentari

Vaš komentar