Goranka Matić i Vojislav Žanetić gosti Novog dana

Vesti 20. mar. 202115:03
Podeli:
Novi dan špica logo poster
Izvor: N1

Uvek u gužvi, na pravom mestu, sa profesionalnim pristupom prema onome i onima koje fotografiše, Goranka Matić, na svojim fotografijama čuva autentičnu atmosferu događaja i jedinstven pogled na ličnosti, koje su obeležile politički, društveni i kulturni život Srbije i Jugoslavije. Retrospektivna izložba fotografija Goranke Matić pod nazivom "Iskustvo u gužvi" biće otvorena u Muzeju savremene umetnosti 24. marta. Tim povodom Goranka Matić, istoričarka umetnosti i fotografkinja je naša gošća u temi jutra.

Štampu listamo sa Vojislavom Vojom Žanetićem, jednim od autora emisije „Pljiž“.

Obeležava se Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom. Kakav je trenutno položaj osoba sa Daunovim sindromom u Srbiji i koliko je pandemija koronavirusa uticala na njihovo svakodnevno funkcionisanje čućemo od Marije Pavlović iz Saveza udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom u Srbiji.

Svetski dan(i) poezije održaće se od 21. do 23. marta 2021. godine na onlajn profilima Kulturnog centra Beograda. Urednica ovogodišnjeg programa je pesnikinja i dramaturškinja Maša Seničić i ona će biti gošća Novog dana.

Komentari

Vaš komentar