Goran Papić osuđen na 16 meseci zatvora zbog vraćanja vozila Marku Miljkoviću

Vesti 23. avg 202211:22 > 11:58 40 komentara
Tanjug/ Jadranka Ilić

Bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić je pred Višim sudom u Beogradu proglašen krivim za trgovinu uticajem i osuđen na godinu i četiri meseca zatvora.

Osuđen je zbog toga što je 15. aprila 2020. mimo procedure vratio blindirani automobil marke BMW Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka.

POVEZANE VESTI

Papiću je izrečena i kazna zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika u trajanju od deset godina.

Postupajući zamenik tužioca Višeg tužilaštva u Beogradu Milan Stanojević tražio je od suda da Papića osudi na četiri godine zatvora.

Papić, koji je optužen za trgovinu uticajem, na početku suđenja negirao krivicu, tvrdeći da mu je tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović tražio da razgovor u SBPOK-u sa Miljkovićem bude kratak i da ga bespotrebno dugo ne zadržavaju, tvrdeći da se nije mešao u rad gradske policije koja je trebalo da pregleda automobil.

Stefanović, koji je saslušan kao svedok u postupku, odbacio je ove navode, tvrdeći da Papića nije zvao sa ovakvim zahtevom vezano za Miljkovića.

Papić je uhapšen 9. marta 2021. godine a iz pritvora je pušten 29. aprila iste godine.

Tužilaštvo ulaže žalbu na presudu

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uložiće žalbu na presudu kojom je danas beogradski Viši sud na godinu i četiri meseca zatvora osudio bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Gorana Papića.

„Tužilaštvo će se žaliti na visinu izrečene kazne imajući u vidu društvenu opasnost krivičnog dela i službenu poziciju okrivljenog u SBPOK-u, koja treba da bude najeminentnija služba MUP-a za borbu protiv svih oblika organizovanog kriminala“, izjavio je Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

Što se tiče izrečene mere bezbednosti zabrane vršenja poziva policijskog službenika od 10 godina, tužilaštvo je zadovoljno jer je mera izrečena u maksimalnom trajanju, koliko je tužilaštvo i predložilo, dodao je Stefanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare