Goran Papić izjasnio se da nije kriv, počelo suđenje

Vesti 19. nov 202110:57 > 13:46 5 komentara

U Višem sudu u Beogradu počelo je suđenje nekadašnjem zameniku Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goranu Papiću kojeg tužilaštvo tereti da je mimo propisa, pre oko godinu dana, tražio da se Marku Miljkoviću, jednom od vođa kriminalnog klana Veljka Belivuka - vrati privremeno oduzeti blindirani automobil. Papić se na suđenju izjasnio da nije kriv, dok je tužilaštvo predložilo da bude osuđen na četiri godine zatvora.

Advokat Gorana Papića Branislav Tapušković rekao je medijima da njegov branjenik nije kriv za trgovinu uticajem, krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Povezane vesti

„Goran Papić ne bi ni znao zbog čega je Miljkoviću oduzeto vozilo i zbog čega je priveden u Policijsku upravu za grad Beograd u kojoj je on bio u situaciji da nikakvu naredbu nije mogao da da onima koji vode Policijsku upravu grada Beograda, a na čijem čelu je Stanić i da je sve što je uradio, uradio upravo nakon što je dobio naredbu od ministra Stefanovića, jer da nije uradio ono što mu je Stefanović naredio izvšio bi krivično delo nevršenja službene radnje koju je morado da uradi“, naveo je Tapušković.

Njemu se na teret stavlja da je iskoristio svoj uticaj i da je 15. aprila 2020. godine naredio načelniku beogradske policije Milenku Munižabi da vrati zaplenjeni blindirani automobil Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka.

To je bio razlog zbog kog je Papić u marta uhapšen i proveo 50 dana u pritvoru, uporno ponavljajući – da je sve činio po nalogu tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

Goran Papić je u javnosti poznat kao funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP-u u vreme kada je na čelu ministarstva policije bio upravo Stefanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare