Goran Marković o legitimisanju nakon protesta: Znak da se režim uplašio

Vesti 04. dec. 202121:1331 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Reditelj Goran Marković bio je na današnjem protestu u Beogradu, a kada se vraćao kući zaustavili su ga policajci u civilu.

On je na svom Fejsbuk profilu detaljno opisao šta se dogodilo.

POVEZANE VESTI:

„Danas, vraćajući se sa prijateljima kući posle protesta, na Kosančićevom vencu presreli su nas policajac i policajka u civilu i tražili da se legitimišemo. Na pitanje zašto odgovorili su mi da sam se nedolično ponašao. Kako to – nedolično, interesovalo me je. Rekao je da sam hodao sredinom Brankovog mosta. Rekao sam mu da nemam nameru da pokažem ličnu kartu i da mogu slobodno da me uhapse. To ih malo pokolebalo. Kada nam je prišla grupa ljudi, koji su se takođe vraćali sa protesta, i počela sve da snima, policajac je rekao kolegici: ‘Hajde!’ i oboje su pobegli. Toliko o strahu koji ih je obuzeo“, napisao je Marković.

Reditelj je u razgovoru za Nova.rs rekao da je čin pokušaja njegovog legitimisanja bez razloga – znak da se režim uplašio.

„To je veliki strah i panika“, naveo je on.

Upitan kako se osećao u tom trenutku, Marković je rekao da straha nije bilo.

„Nisam bio uplašen zato što sam video da taj policajac nije siguran u sebe. Kada sam rekao da me uhapse ako hoće, video sam da on nije znao šta da radi. A kada su došli ljudi da to snimaju on se odmah okrenuo i pobegao“, ispričao je Marković.

Podsetimo, veliki broj građana okupio se danas širom Srbije kako bi iskazao nezadovoljstvo zbog projekta Rio Tinto, kao i zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Komentari

Vaš komentar