Gojković: Zabrinjavajuća epidemiološka situacija, zaraženo sve više mladih

Vesti 23. feb. 202122:4412 komentara
Podeli:
N1

Epidemiološka situacija u Srbiji je zabrinjavajuća, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje epidemije Zoran Gojković.

Naveo je da „već četiri-pet dana konstantno traje povećanje broja novoobolelih, a sistem je već 10 meseci prenapregnut“.

„Nije dobro da su nam podaci za danas slični kao jučerašnji. Čekamo još unose iz pojedinih gradova, ali su preseci slični. Nije dobro ni to što imamo sve više mladih koji su zaraženi“, kazao je Gojković za Radio televiziju Srbije.

On nije precizirao da li će Krizni štab na sednici u sredu predložiti pooštravanje mera, ali je rekao da se zbog „slobodne cirkulacije“ virusa u pojedinim školama, razmatra njihovo ponovno zatvaranje.

Povezane vesti:

„To je jedna od opcija o kojima ćemo sutra razgovarati. Videćemo u kom će pravcu ići priča sa školama“, kazao je Gojković.

Dodao je da je u Srbiji do sada 1,3 miliona građana primilo prvu dozu vakcine protiv koronavirusa, a 472.000 je primilo i drugu.

Povodom masovnih komemorativnih skupova od petka, posle smrti muzičara i pesnika Đorđa Balaševića, Gojković je rekao da „ne možete represivno da delujete na ljude koji imaju potrebu, želju ili motiv da iskažu svoje emocije“.

„Nije stvar izmakla kontroli, ali ljudi su satkani od emocija, i veoma je teško da ih u ovakvoj situaciji potisnu u drugi plan“, objasnio je Gojković.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar