Gojković pozvala medije da ne budu oruđe za politički obračun

Vesti 03. sep 202118:59 8 komentara
Ministarstvo kulture i informisanja/ Goran Zlatković

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković pozvala je medije da ne budu oruđe u rukama onih koji vode beskrupulozni politički obračun i ukazala da njihov zadatak ne može biti targetiranje dece.

Gojković je u pisanoj izjavi navela da nakon brojnih uvreda, napada i pretnji kojima je konstantno izložen predsednik Srbije Aleksandar Vučić i svi članovi njegove porodice, a naročito deca, sada vidimo da se nastavlja kampanja i kreiranje atmosfere kojom se šalje poruka da su napadi na sve članove predsednikove porodice dozvoljeni i legitimni, a upozorila je da je posebno beskrupuloznim napadima izložen Danilo Vučić.

Još jednom pozivam sve aktere u društvu, a posebno medije, ne ulazeći u njihovu uređivačku politiku i motive, da budu svesni odgovornosti koju bi morali imati u svakom trenutku svog rada i ukazujem da ni u jednom demokratskom društvu nije prihvatljivo da pod plaštom slobode medija budu oruđe u rukama onih koji vode beskrupulozni politički obračun, kazala je Gojković.

Ona je istakla da zadatak medija ne može biti targetiranje dece i crtanje mete i pozvala na poštovanje etičkih standarda i profesionalnog postupanja medija i novinara, što je u interesu čitavog društva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare