Godfri: Pohvale zbog uspeha u vakcinaciji, zabrinutost zbog stanja u medijima

Vesti 31. mar. 202112:24
Podeli:
Izvor: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Izuzetno mi je drago što sam imao priliku za sastanak sa premijerkom Anom Brnabić, zajedno sa ostalim ambasadorima Kvinte i šefom Delegacije EU u Srbiji, objavio je na Fejsbuku američki ambasador Entoni Godfri, ističući da su ambasadori iskazali poštovanje za uspeh Srbije u vakcinaciji, ali i zabrinutost zbog stanja u medijima.

„Iskazali smo poštovanje za zadivljujući uspeh Srbije u sprovođenju masovne imunizacije stanovništva protiv koronavirusa“, naveo je Godfri.

Premijerka nas je informisala o naporima Srbije da napreduje u reformama u okviru procesa evropskih integracija, sa težištem na problemima u domenu vladavine prava, dodao je on.

Godfri je preneo i da su ambasadori izrazili zabrinutost za stanje u medijima i sugerisali vladi da radi na stvaranju klime u kojoj neće biti pretnji novinarima ili liderima organizacija civilnog društva.

Izuzetno mi je drago što sam juče imao priliku za sastanak sa premijerkom Brnabić, zajedno sa ostalim ambasadorima…

Posted by U.S. Embassy Belgrade on Wednesday, March 31, 2021

„Složili smo se u pogledu značaja praktičnih koraka i da bi sprovođenje vladine Medijske strategije trebalo da predstavlja dobru osnovu za poboljšanje stanja u medijima u Srbiji“, objavio je on.

Kao partneri Srbije, veoma cenimo što redovno imamo priliku za otvoreni dijalog sa Vladom Srbije o ovim važnim temama, istakao je američki ambasador.

Pomoć Srbiji da napreduje ka svom cilju EU integracija je u središtu lokalne politike SAD, podsetio je on u objavi na Fejsbuku.

Komentari

Vaš komentar