GO SNS: Ostavke, ujedinjenje, pa disciplinovanje članstva i prozivka funkcionera

Vesti 29. maj 202119:14 > 19:48 103 komentara

Danima se spekulisalo šta će se dogoditi na glavnom odboru SNS-a. Nebojša Stefanović je, nakon zahteva opštinskih i gradskih odbora da bude smenjen, podneo ostavku na stranačku funkciju, a sa SNS-om se ujedinio Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića. Ipak su mnoga pitanja ostala bez odgovora, a atmosferu u sali Kombank dvorane diktirao je govor lidera stranke Aleksandra Vučića.

Dugo najavljivani Dan D za šefa beogradskih naprednjaka Nebojšu Stefanovića, počeo je 40 minuta pre sednice Glavnog odbora.

„Mogu da kažem evo upravo da u ovom momentu predsednik stranke Aleksandar Vučić je dobio ostavku Nebojše Stefanovića i ta ostavka, pretpostavljam, da će biti uvažena“, rekao je  član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović.

„Dobio sam ostavku Nebojše Stefanovića na mesto predsednika gradskog odbora Beograd i mi ćemo naše odnose da rešavamo unutar naše stranke. U našoj stranci, ma koliko to neki voleli, neće biti skidanja glava“, rekao je lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

I tako je, kao prva tačka dnevnog reda…

Povezane vesti:

„Dobro došli dragi prijatelji u svoju stranku“, kaže Vučić.

… prelazak SPAS-a u SNS ostao u senci pitanja – da li se Nebojša Stefanović odrekao samo stranačke funkcije ili mu se klimaju i one državne.

„To je sve sad stvar naše taktike da li će biti u Vladi. Polako sa tim“, kaže Đukanović.

„Nije raspravljano o bilo kakvoj ostavci ili smenama u izvršnoj vlasti, ne samo gospodina Stefanovića, nego bilo koga, tako da to nije bila tema. A o ostavkama se ne raspravlja. Ostavka je lični čin i ona je prihvaćena“, kaže potpredsednik SNS-a Miloš Vučević.

Ko će sada voditi beogradske naprednjake i kakva će biti uloga dosadašnjeg lidera SPAS-a, a sada potpredsednika Glavnog odbora SNS-a Aleksandra Šapića?

„Svakako da ću ja tu dati tvoj doprinos, na kraju krajeva, ja sam od potpredsednika, osim Marka, jedini iz Beograda, a Marko je u Americi, tako da svakako da ću se time baviti. Ali neću biti ja taj jedini koji će se time baviti , već će Predsedništvo ovlastiti ljude“, rekao je potpredsednik SNS-a Aleksandar Šapić.

Kada je završen deo o ostavkama i ujedinjenju, za medije otvoreni deo sednice Vučiću je bio prilika da disciplinuje članstvo zbog medijskih istupa i unutarstranačkih sukoba.

„Gadim se svih akcija vaših PR-ova, vaših stručnjaka za medije, koji će jednoj novini i drugoj novini da proslede, i jednoj televiziji i drugom portalu, protiv nekog drugog da bi sebe sačuvali. Ako vi mislite da ja ne mogu da saznam ko je to radio ili da ne znam čim vidim ko je to dostavio, iako ste to sakrili sa pet krugova različitih da se ne vidi ko je to dostavio. Pa nemojte da ste deca ljudi. Zaklela se zemlja raju da se sve tajne odaju“, rekao je Vučić.

A onda su se na listu omraženih ispred prvih popeli neki drugi naprednjaci.

N1

„Najviše mi se gade oni koji primaju naloge iz stranih ambasada, a onda mi se ovi drugi najviše gade iza njih“, dodaje lider SNS-a.

I javna prozivka državnih funkcionera zbog službenih automobila, pa naredba za predsednicu Vlade.

„I to Ana nemoj da dozvoliš, koliko od sutra. I svu tu bandu koja traži limuzine za sebe – razjurićemo. Ako treba i pre izbora“, poručio je Vučić.

Da li su pojedinci koji su razljutili šefa pozvani na odgovornost kada su se vrata za novinare zatvorila, ne otkriva ni Miloš Vučević.

„Nije bio nikakav lov na veštice danas. Nije se dizala nekakva temperatura ili nije ovo sada najav nečega što se eto nije desilo. Sve prirodno“, kaže Vučević.

Neizbežna tema bio je dijalog Prištine i Beograda, čiji se nastavak očekuje polovinom juna. Pritisci se, kaže Vučić, očekuju i pre i posle toga, a on će, kako kaže, biti glavni krivac, ali neće priznati nezavisnost Kosova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare