Glumica Minja Filipović izrazila podršku i zahvalnost Mileni Radulović

Vesti 20. jan. 202116:282 komentara
Podeli:
Minja Filipović
Privatna arhiva

Glumica Minja Filipović izrazila je podršku i zahvalnost mladoj glumici Mileni Radulović, koja je u svojoj ispovesti javno iznela da je žrtva seksualnog zlostavljanja Miroslava Mike Aleksića, kod koga je pohađala časove glume.

„Kao glumica i pedagog koja 25 godina vodi Studio kulture govora i glume, draga Milena želim da kažem HVALA, Tebi i devojkama koje si osnažila da progovore o doživljenim strahotama! Hvala Ti na hrabrosti da istinom prekineš zlostavljanje, manipulaciju i ranjavanje dečijih duša, koja umesto da su oplemenjivana umetnošću u svom odrastanju, kada s radošću mogu da otkrivaju svoje talente, su nipodaštavana i ponižavana! Sigurna sam da ima mnogo nas koji ćemo te podržati. Nisi sama!“, navela je Filipović u izjavi.

Miroslavu Miki Aleksiću je juče, nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

Podsetimo, policija je u nedelju saopštila da je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Povezane vesti

Kako je saopštio MUP, sumnja se da je on u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao jedan broj učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Glumica Milena Radulović medijima je ispričala da ju je Aleksić dok je bila maloletna silovao i da se to dogodilo više puta.

Radulović je zajedno sa još nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavila Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Ona je rekla da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je ona imala 17 godina, a on 61. godinu.

Miroslav Mika Aleksić je filmski reditelj, producent, glumac i čuveni pedagog kroz čije radionice je prošlo više od 3.000 mladih.

Komentari

Vaš komentar