Glišić: Ponoš istopio tenkove, avione, topove, vojska bila kao lovačko društvo

Vesti 24. jan. 202210:31 > 10:36199 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je da je Zdravko Ponoš, kojeg je Stranka slobode i pravde (SSP) predložila za zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije, "moć naše vojske sveo na nivo lovačkog društva - ono je bilo bolje oporemljeno i spremnije za dejstvo".

„Taj čovek je istopio sve što je moglo da se istopi od gvožđa – tenkove, avione, topove. Sve što smi imali u tom trenutku kao vojska nestalo je“, rekao je Glišić za TV Pink.

Glišić je rekao da je Ponošu bio „glavni savetnik Džejmi Šej (portparol NATO u vreme bombardovanja SR Jugoslavije), koji mu je bukvalno određivao ujutru šta će da obuče i šta će tog dana da radi“.

„Danas kad pogledate Vojsku Srbije vidite nešto sasvim drugo, nebo i zemlja. Ako ćete takvog čoveka koji je uništio ono za šta je bio zadužen da birate za predsednika države možete da očekujete da će i nju na isti način da uništi“, rekao je Glišić.

On je ocenio da je Srbija u vreme predsednika SSP Drgana Đilasa "imala nula auto-puteva, a danas sa Aleksandrom Vučićem imate stotine kolimetara već izgrađenih, u vreme Đilasa nula otvorenih fabrika a zatvorenih na stotina, a u vreme Vučlića stotine otvorenih".

"Rezultati Đilasa su jasni. Njegov motiv za povratak na vlasti je - dajte da uzmem još para, jer nešto mi se omanjilo na Mauricijusu, u Hong Kongu mi se račun prepolovio pa da te račune obnovim i da opet kupim neki fudbalski klub. Umesto da su uložili ovde i otvore neku fabriku odlučili su da budu bahati", rekao je Glišić.

Povlačim se sa funkcije u SNS ukoliko se povuče i Vučić

Povezane vesti

Darko Glišić rekao je i da neće ostati na toj funkciji u stranci, ukoliko se nakon aprilskih izbora, kako je ranije najavio, sa čela SNS povuče Aleksandar Vučić.

"Za mene ne postoji drugi autoritet osim njega, niti neko ko može da mi da motiv da radim onoliko koliko radim poslednjih godina u stranci. Zaista se trudim svaki minut svog vremena da posvetim stranci", rekao je Glišić za televiziju Pink.

Kako je Glišić rekao, on je to najavio pre dve ili tri godine kada se prvi put pojavila informacija da bi Vučić mogao da se povuče sa čela SNS.

"Ja sam tu odluku čvrsto doneo i ja ću iza te odluče čvrsto stati. Ko sumnja u čvrstinu moje reči, neka sačeka pa neka vidi", rekao je Glišić.

Komentari

Vaš komentar