Glišić: Niko od demonstranata nije teško povređen, oni koji su blokirani – jesu

Vesti 29. nov 202110:21 15 komentara
FOTO TANJUG/ZORAN ZESTIC

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić izjavio je da niko od građana koji su protestovali u subotu u Šapcu nije teško povređen niti hospitalizovan dok, sa druge strane, oni kojima su demonstranti blokirali put - jesu.

On je za televiziju Pink kazao da je građane koji su blokirali vozila koja su se uputila u Beograd na miting, okupio i usmerio lider stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Glišić je ocenio da opozicija, odnosno prethodna vlast, nema čime da se pohvali i da im zbog toga trebaju incidenti kako bi bili u žiži javnosti.

Povezane vesti

„Što im je manja podrška, to su agresivniji“, kazao je.

Prema njegovim rečima, blokada važnih puteva se ne bi tolerisala ni u jednoj drugoj demokratskoj državi.

„Probajte to da uradite u nekoj dugoj zemlji, probajte u Americi da blokiraate put – pa pregaziće vas“, navodi Glišić.

Glišić je upitao zašto se zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, koji je pretučen pre tri godine nije, oglasio i javno osudio demonstranta koji je prebio čoveka na bageru.

„Vučić u punom kapacitetu“

Skupština SNS donela je odluku da se produži mandat predsedniku i zameniku predsednika SNS i za nas je ta tema završena, rekao je Glišić na pitanje Vučićevoj odluci da se ne kandiduje za predsednika SNS.

Ispred nas su izbori u aprilu na koje želimo da se fokusiramo, a temama koje će biti na Skupštini u jesen ili krajem 2022. bavićemo se kada za to dođe vreme, rekao je Glišić.

Stranka sada ima legitimno izabrane organe i može da funkcioniše onako kako je zakonom i predviđeno, rekao je Glišić gostujući na TV Pink i dodao da je Aleksandar Vučić „predsednik u punom kapacitetu“.

Istakao je da je skup u Štark Areni u subotu organizovan kada je epidemiološka situacija bila bolja nego ranije, i uz sve propisane mere kako bi se ljudi zaštitili.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare