Gligorijević: Posle najsmešnijeg virusa, sad imamo najsmešnije kovid propusnice

Vesti 22. okt. 202109:18 > 12:3027 komentara
Podeli:
Jovana Gligorijević
Izvor: N1

Novinarka nedeljnika Vreme Jovana Gligorijević izjavila je u Novom danu, govoreći o uvođenju kovid propusnica da joj se to nadovezuje "na ono što smo čuli u februaru 2020. godine, da je ovo najsmešniji virus". "A sada imamo najsmešnije kovid propusnice i tu ništa nije smešno", kaže ona.

Kako je podsetila Gligorijević, čuli smo doktora Branislava Tiodoroviča koji je član Kriznog štaba koji je rekao da su kovid propusnice „uvod u oštrije mere“.

„Međutim, premijerka je eksplicitno odgovorila potvrdno na pitanje novinarke Glasa Amerike da li su ove mere uvedene jer nema kapaciteta za više. Nemamo sanitarne inspektore, ali imamo komunalnu miliciju, a i policiju, koja je i te kako znala da juri ljude tokom zabrane kretanja u 20h kada nema nikog okolo i ne mogu da se zaraze, a sada imamo nemogućnost kontrolisanja kovid propusnica“, kaže ona.

Povezane vesti

Kako je dodala, slaže se da će to ugostiteljima napraviti veliki problem.

„Vidim da se neki sami odlučuju da skrate radno vreme do 22h. Meni se ovo nadovezuje na ono što smo čuli u februaru 2020. godine, da je ovo najsmešniji virus, a sada imamo najsmešnije kovid propusnice i tu ništa nije smešno. Prosto, uvesti kovid propusnice koje važe od 22h, i to samo u ugostiteljskim objektima u situaciji u kojoj većina njih radi 23h ili do ponoći, sa izuzetkom noćnih klubova koji su puni samo petkom i subotom“, kaže ona.

Ali, ističe, mera o onlajn nastavi, jeste nekakva konkretnija mera.

„Dobijamo informacije da je virus sve suroviji prema deci, a deca ne idu u noćne klubove. Deca su u ovom trenutku najranjivija, moramo mnogo više da ih pazimo, jer oni ne mogu da se vakcinišu, u ovom trenutku imamo bebu na respiratoru“, kaže ona.

„Nemojte nas zamlaćivati gaćama“

Govoreći o navodima da direktor policije Vladimir Rebić ide u penziju, kaže da je cela situacija konfuzna od početka.

„Otkad je otkrivena farma marihuane u Jovanjici. Inspektor Milenković je prvo na udaru unutrašnje kontrole, pa je bio na poligrafu, pa se sad priča o premeštaju… Taj ko smeta je najčešće onaj ko dobro radi svoj posao. Indikativno je što direktor policije u ovom trenutku nije tu, sad možemo samo da nagađamo, da li ne želi da bude tu, ne želi da učestvuje u tome…“, kaže ona.

Prema njenim rečima, to je „mućenje vode, zbunjivanje javnosti, pravljenje šuma na vezi da se ne raščivija pred očima javnosti šta se zapravo događalo“.

„Sve ono što su tabloidi stavljali na dušu Dijane Hrkalović, nije ono zbog čega je privedena, privedena je zbog trgovine uticajem, a ovamo u medijima ispada da je bila šefica mafije iz senke koja je pripremala mafijaška ubistva, učestvovala u organizaciji. S druge strane imamo apsolutno nedopustivo deljenje njenih fotografija, ničije gaće ne mogu da budu bitnije od organizovanog kriminala, sa kojim imaju veze ljudi koji su duboko u strukturama vlasti. Nemojte nas zamlaćivati gaćama“, kaže ona.

Govoreći o predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima, kaže da uopšte ne razume zašto ih imamo.

„S druge strane mi već evo godinu dana znamo da će izbori biti za šest meseci, godinu i po dana je opozicija imala vremena da se pripremi i donese odluku, da li ide, ili ne ide, jedna kolona, pet kolona… Moje glavno pitanje je zašto to nije urađeno do sada, nego evo tek sada kada se izbori ozbiljno približavaju“, rekla je ona, dodajući da su „ovi izbori potpuno izmišljeni u glavi jednog čoveka“.

Komentari

Vaš komentar