GLIC: Brnabić i Čomić da ne dolaze na Paradu ponosa

Vesti 08. sep 202111:01 9 komentara
N1

Gej lezbejski info centar (GLIC) zahteva od organizatora Parade ponosa, koja je zakazana za 18. septembar u Beogradu, da uskrati poziv premijerki Srbije Ani Brnabić i ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordani Čomić.

„Smatramo da posle procesa pisanja predloga Zakona o istopolnim zajednicama i njegovog volšebnog nestajanja i zaglavljivanja u nekoj fioci, premijerka i ministarka nemaju šta da traže na Paradi ponosa jer su izigrale poverenje srpske LGBT zajednice“, navodi se u saopštenju predsednika GLIC Predraga Azdejkovića.

„Smatramo da bi bilo licemerno da se premijerka i ministarka pojave na ovogodišnjoj Paradi ponosa, a da nisu pripremile ‘poklon’ za LGBT zajednicu u Srbiji, pa makar to bila informacija šta se sa zakonom dešava i kada će biti poslat u skupštinsku proceduru.

Ozlojeđenost u LGBT zajednici je ogromna i smatramo da može da dođe do incidenata ako se pre svega premijerka pojavi na Paradi ponosa, te apelujemo da te subote, 18. septembra Ana Brnabić ostane kod kuće sa svojom partnerkom i detetom i uživa u privilegijama koje ostale LGBT osobe u Srbiji mogu samo da sanjaju“, naveo je Azdejković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare