GI Srpski opstanak: Stikeri već dugo na ustima Srba na Kosovu

Vesti 17. okt. 202110:19 > 10:239 komentara
Podeli:

Dušan Milunović i Aleksandar Arsenijević iz Građanske inicijative Srpski opstanak iz Severne Mitrovice su na glasanje došli sa stikerima preko usta.

Nakon što su zavrsili glasanje, skinuli su stikere i pozvali građane da urade isto i prestanu da ćute o problemima Srba na severu Kosova. Kažu da su primetili brojne nepravilnosti koje ce prijaviti Centalnoj izbornoj komisiji. Mi smo danas iskoristilo svoje pravo da biramo i da budemo birani, tokom glasanja primetili smo čitav niz nepravilnosti, ali o tome ćemo naknadno, poručili su.

Upitani o kampanji, reklai su da je ona bila opterećena poslednjih dešavanjima na Kosovu, „prvenstveno zbog upada ROSU i ovih stikera“.

Skidanje naših stikera bio je naš vid da pokažemo da su stikeri već dugo na ustima Srba na Kosovu, dodali su.

Izvor : N1

Na Kosovu se održavaju lokalni izbori, na kojima se biraju predsednici opština i odbornici skupština u 38 opština, među kojima je deset sa srpskom većinom. Glasačka mesta otvorena su u 7h i zatvaraju se u 19h. Srbi će svoje predstavnike birati u skoro 20 opština, ali u deset mogu da računaju da će imati mogućnost upravljanja. U tih deset opština ukupno je 26 kandidata za predsednike opština, od čega 18 srpskih, a osam su predstavnici albanskih stranaka. Izbore na Kosovu pratite u našem BLOGU UŽIVO.

 

Komentari

Vaš komentar