Georgiev: Rusija je tema za plašenje naroda i razlog da se kuka

Vesti 02. okt 202221:54 26 komentara
N1

Vučić rasteže sve što može i pazi da šavovi ne popucaju i odavno je postao ne proizvođač politike nego medijskih sadržaja koji treba da zamene politiku i odlučivanje, pa svedočimo sramotnom rijaliti programu u kome je on jedini učesnik, kazao je za Nova.rs Slobodan Georgiev, direktor vesti Nove S.

„U tom smislu vlade nema, jer osim odluka Ministarstva trgovine o zamrzavanju cena i Ministarstva energetike o merama štednje energije, nema nikakvih odluka niti politike. Oni koji se brinu za svoju političku budućnost, trude se da kada se kaže ‘aplauz’, to urade na najbolji mogući način, a kada se kaže ‘zviždi’ da udare po ‘neprijateljima’ koliko god mogu. I, sve to, po čitav dan na nacionalnim frekvencijama, na TV stanicama koje iz dana u dan uništavaju mogućnost da Srbija bude uređeno društvo i da u takvom društvu postoje kredibilni mediji, jer se iz sve snage trude da zatruju čitav prostor“, ocenio je Georgiev za Nova.rs.

Povezane vesti

Na pitanje kako je moguće da još nije formirana nova vlada i da li su sankcije Rusiji baš tolika „kost u grlu“ predsednika, Georgiev navodi da je to „Vučićev metod odlaganja, kupovine vremena, politike zamrznutog konflikta“.

„Iako govori da je on taj koji rešava, koji prelama, koji vodi tim koji menja Srbiju, u stvarnosti nema ničega od toga. Jedina politika je politika ‘još jedan dan na vlasti’ i sve je tome podređeno. Kada kaže nisam se rodio u fotelji, on ne laže, ali, nam i govori da u njoj želi da ostane do kasne penzije. Rusija je virtuelni problem, dakle, nema problema. Rusija više ništa neće moću da radi u Savetu bezbednosti, Rusija ne može da nam pošalje gas ako smo izolovani. Rusija je tema za plašenje naroda i razlog da se kuka i govori da zato pažljivo biramo vladu“, kaže Georgiev.

Ceo intervju sa Slobodan Georgievim pročitajte na sajtu Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare