Georgiev: Kokeza je Vučićev vojnik, neka predsednik kaže kad se to odmetnuo

Vesti 01. mar 202109:44 > 09:59 42 komentara

Slaviša Kokeza nije osoba koja je samostalno delovala, on je Vučićev vojnik i bilo bi dobro da nam predsednik države, između ostalog, objasni kada je to Kokeza počeo samostalno da radi, ili ne daj Bože, Nebojša Stefanović, izjavio je direktor programa News Max Adria Slobodan Georgiev. "Kokeza nije završio svoj iskaz u policiji, a mi smo već znali o čemu je bilo reči na tom razgovoru", kazao je Georgiev u Novom danu na N1.

Iako zvaničnog saopštenja nadležih organa nema, saslušanje Slaviše Kokeze komentarisao je na televiziji Pink ministar policije Srbije. Aleksandar Vulin izjavio je da je policija izrazila sumnje u istinitost odgovora predsednika Fudbalskog saveza Srbije na četvoročasovnom ispitivanju u vezi sa povezanošću sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka. Vulin je, gostujući na TV Pink naveo da će policija nastaviti istragu, kao i da je Kokezu predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović savetovao da odbije poligraf.

„Kada pogledamo šta su izjavljivali sinoć Vulin pa Vučić, i da su to već u novinama bili spremili tabloidi i drugi, stiče se utisak da je bilo važno napomenuti da se Stepanovic umešan. Pošto je on u nemilosti tabloida od ranije, od kada je izjavio da nema puno slučajeva korupcija na sudu i da tužilaštvo ne radi svoj posao“, ocenio je Georgiev.

POVEZANE VESTI

Za Stepanovića kaže da je on „čovek iz sistema koji je pokazao da radi po zakonu“. „I mene čudi ta veza Stepanovića i Kokeze, jasna mi je veza Ace Bosanca i Kokeze, jasna mi je veza Vučića i Stepanovića, jer je sam Vučić govorio da su školski drugovi, ali kakve veze ima Stepanović sa Kokezom, to ne znam“, dodaje Georgiev.

Sve ove prilike koje se dešavaju, idu ka tome da nam se kaže – verujte Vulinu i Vučiću, smatra Georgiev.

„Mislim da je to tema za danas, a verovatno i sutra, jer svi treba da se zabezeknemo kako je jedan dobri vojnik Kokeza našao u istrazi. Moguće da se Slaviša svesno žrtvovao za neki viši cilj“, izjavio je gost N1.

Na pitanje da li očekuje njegovu smenu, Georgiev kaže – ne.

„Ne očekujem njegovu smenu. On prvo nikad nije trebalo da bude predsednik Saveza, ništa ga nije kvalifikovalo za to, osim što je Vučićev drug. Jedino sada ako SNS ne proceni da neko drugi iz SNS-a treba da vodi to privatno preduzeće, kakvim su ga napravili. Verujem da mnogi treba da se ispitaju , pogotovo u toj priči o Belivuku i njegovoj grupi. Ja bih voleo da svi građani vide da se s tim pravi prekid“, kaže Georgiev.

Njega bi, dodaje, šokiralo jedino da svi u FSS budu smenjeni.

„Da svi odu s tih pozicija. Kada bi neko rekao – zatvaramo ovaj fudbal, pet godina nekog moratorijuma, dok ne prekinemo te veze kriminala i fudbala… Sve je, u drugom slučaju, gluma. A ne verujem da će se nešto sada desiti. Dobra stvar je što su tribine zatvorene, i ti kriminaci sada ne mogu da peta dana budu kriminalci a vikendom da glume neke navijače“, rekao je Georgiev.

O Aleksandru Papiću, koji se takođe spominje u slučaju Belivuk, Georgiev kaže da je BIRN o njemu još ranije sve napisao.

„Papić je za potrebe porodice Stefanović završavao poslove. Zatekli smo ga u otimačini hotela ‘Šumadija’, gde je vlasniku hotela nudio da plati da ovaj ne ide po medijima i govori… Taj hotel ‘Šumadija’ su razlupali isto neki fantomi kao u Savamali. Da li to Belivukova grupa?… Mi smo u doba Miloševića imali jeidnicu za specijalne operacije čije je sedište bilo u Kuli, a od 2013. godine imamo jedinicu van sistema, oni su uličari, dileri, nešto se ‘lože’ na fuddal, a ustvari rade prljave poslove za političare“, naglasio je Georgiev.

Pređena crvena linija ili…

O razlozima za hapšenja u vezi sa ovom kriminalnom grupom i na pitanje da li su članovi te grupe „prešli crvenu liniju“, Georgiev kaže: „Po meni je to potpuno unutrašnja stvar, izgubili su, ovaj prvi Aca je izgubio kontrolu nad svim ovim ljudima. Pomislili su da su jako moćni, da mogu da rade šta hoće, ali pošto su napravljeni kao jedinica za specijalne operacije, onda se i vlast u Beogradu prepala da neko može da ih usmeri na ovu sadašnju vlast“.

„Nama se sad ponavlja priča, da imate neku operaciju, da su spremali atentat na predsednika države, kako pričaju sinoć i Vulin i Vučić. Ovi ljudi, ma koliko voleli da spinuju, u ovom slučaju moraju malo da se ozbiljnije ponašaju, da vidimo je l’ to realna situacija, ili ćemo zaboraviti na to kao na ono u Jajincima. Da se ovo istera na čiustac, da se stvari raspletu, ali ne pričom – nemojte da nas pitate zašto ih nismo ranije ispitivali“, navodi Georgiev.

On tvrdi da je Slaviša Kokeza „Vučićev vojnik“.

„Kokeza zanimljivo nema nikakav nadimak. On je Vučićev čovek i nema nikakav drugi identitet. Možda se pokaže da je on svesno pristao da se bavi ovim, da bude žrtveno jagnje, a možda je u nekom trenutku u nekim poslovima preterao. Vrlo je važno da se ne pravimo ludi, Kokeza nije autonomno odlučivao, sve što je radio, radio je onako kako mu Vučić naređuje. Nema nam evo Vučić sad kaže kada je Kokeza to počeo samostalno da radi, ili ne daj Bože, Nebojša Stefanović“, upitao je Georgiev.

Vučića boli Jovanjica, ali ne i Telekom

Dok Evropski parlament zahteva da se reše slučajevi Jovanjica, Krušik i Telekom, dok javnost čeka da sazna ko je iz vrha države pomagao klanu Belivuka, provladin tabloid, kao glavnu priču, u negativnom kontekstu predstavlja one koji su suvlasnici nezavisnih medija. Naime, na naslovnici Kurira, i u centralnom tekstu sa naslovom „Pljačka pod plaštom demokratije borbe za slobodu medija“ prebrojava se imovina Dragana Šolaka, manjinskog vlasnika United Grupe u okviru koje posluje i N1.

PROČITAJTE I:

„Pa evo vidite kako je to slatko. Predsednik države zna u minut šta je ko govorio u istrazi, policija nekog pozove, sasluša, a Vučić odmah zna sve. A kada ga pitate zbog čega ste nekome dali 60 miliona evra za softver, on kaže – ja to ne znam, ali sam siguran da je tu sve bilo u redu. Ja verujem da je ideja da se o tim stvarima ne govori, da se ide s pričom da je Telekom zadužuje jer je kao obnavlja“, izjavio je Georgiev.

On podseća da je čelni čovek Uprave carina Branko Radujko, za koga je sam Vučić govorio da je uništio Telekom.

„Vi ste na prvo mesto u Carini doveli Radujka, koji je čovek iz DS-a, za koga su tvrdili da je uništio Telekom. Za njega je Vučić govorio da je upropasio Telekom… I vidimo da oni sve nas zamlaćuju tom pričom o obnovi Telekoma“, kaže Georgiev.

A zna se koji je krajnji cilj, dodaje – uništenje SBB-a.

O reakcijama međunarodne javnosti o tome, Georgiev kaže da je ona već izražena u amandmanima na izveštaj Bilčika.

„Reakciju smo videli, u izveštaju iz Evropskog parlamenta i to nije mala stvar, bez obzira šta mislili o celom procesu evrointegracija. Vučič stalno pomonje tu Jovanjicu, ona mu bode oči u izveštaju EP, a ne spominje Telekom. Da li to znači da se slaže s tim delom izveštaja“, kazao je Georgiev.

Prema nejgovim rečima, smetaju televizije koje nisu pod kontrolom vlasti.

„Kada bi sutra bio ukinut N1, za njih bi to bilo u redu… A ako su ove televizije nebitne, kako kažu, zašto je Vučić naredio REM-u da rade monitoring tih televizija“, upitao je Georgiev.

Danas počinje međustranački dijalog vlasti i opozicije pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta.

„Nisam siguran da će to doneti neku promenu, ovo pitanje zavisi od opozicije, a oni su se pokazali nesposobnim da se organizuju. Jasna je jadna stvar – da ako igde postoji mogućnost da se vodi normalna kampnja, to je Beograd. Pa ako hoće da pobede Vučića, neka ga pobede u beogradu. Ne mogu da kažu da je ovde mrak, u Beogradu je moguće da se baviš politikom, da obiđeš ljude, da im ponudiš svoj program“, zaključio je Georgiev.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare