Gavrilova mama: Iznenađeni smo i razočarani jer ministarstvo nije uplatilo novac

Vesti 23. jul. 202113:39 > 13:4110 komentara
Podeli:

Ministarstvo zdravlja je 24. maja obećalo da će da uplati neophodna sredstva za lečenje malog Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Ipak, Gavrilova porodica do danas nije dobila uplatu od 370.000 evra, a za N1 kažu da ih nadležni još uvek nisu kontaktirali.

„Mi novac nismo dobili, nama i bolnici u Mađarskoj se iz Ministarstva zdravlja ne javljaju već dve nedelje, mi smo iznenađeni i razočarani. Narod je bez obira na to što mi više nismo vodili kampanju i što smo objavili kraj uplaćivao novac na račun fondacije slali su SMS poruke, mi smo po objavljenom kraju dobili više od 100 hiljada SMS poruka, tako da smi mi zahvaljujući ljudima uspeli da prikupimo novac koji je nama potreban, čak i više nego što nam je potrebno“, kaže za N1 Gavrilova mama Nevena Đurđević.

Pročitajte još:

Dodaje da se Gavrilo za sada dobro oseća nakon primljene terapije, ali da bolnicu u Mađarskoj iz Ministarstva zdravlja u Srbiji niko nije kontaktirao kako bi se realizovala obećana uplata.

„Kada je bolnica poslala taj regularni račun koji su oni tražili, ja sam javila da je račun poslat, iz Ministarstva zdravlja su mu javili u redu je, pozdrav za Vas i za Gavrila i više se nama niko od tog trenutka nije javio, niti mi znamo razlog. Ja mogu da pretpostavim da je zato što su videli da smo mi izašli na sto odsto, ja mogu samo da pretpostavljam razloge, zašto se samo jednostavno nisu javili i rekli – mi vama to nećemo uplatiti, vama taj novac više nije potreban, mi bismo rekli u redu, usmerite novac na drugu decu“, navodi Gavrilovama mama.

Gavrilova mama kaže i da su dogovarali sa bolnicom u Mađarskoj da se novac usmeri na decu koja se iz Srbije leče u toj ustanovi.

„Mi smo na fondaciji došli do sto odsto, napravili smo dogovor da taj novac koji bi država Srbija uplatila ne bi koristio samo za Gavrila, već bi mogla da koristi Lana koja je ovde na lečenju i Oliver koji će da se vraća na lečenje u Mađarskoj i Boško koji će nam se uskoro pridužiti, ne bismo tako nešto uradili i uzeli od države novac, na fondaciji smo došli do sto odsto, ne treba nam toliko novac, nek to iskoriste i druga deca kojima je to stvarno potrebno, ali mi nažalost ni u jednom trenutku nismo dobili nijednu informaciju zbog čega novac nije uplaćen i zašto se ne javljaju i da li je novac usmeren na neko drugo dete što bismo stvarno voleli da se desi“, kaže Gavrilova mama Nevena Đurđević.

Komentari

Vaš komentar