Gavrilova mama: Hvala svima, idemo u Mađarsku po terapiju

Vesti 24. maj. 202119:17 > 25. maj. 2021 00:1715 komentara
Podeli:

Nevena Đurđević, mama Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne distrofije, kaže da je sakupljeno dovoljno sredstava da Gavrilo večeras otputuje u Mađarsku gde će biti urađene sve analize i gde će primiti gensku terapiju Zolgensmu.

„Hvala Bogu idemo i Gavrilo će primiti terapiju, zahvaljujemo se ljudima koji su neumorno slali poruke, organizovali bazare, postavljali kutije, novinarima koji su širili priču o Gavrilu, jer da vas nije bilo, ne bi ljudi toliko ni čuli za našu priču“, kaže Nevena Đurđević.

Na zvaničnom Instagram nalogu za prikupljanje pomoći Gavrilu Đurđeviću, navedeno je da je skupljeno 2.132.000 evra, a da je ostatak novca obezbedilo Ministarstvo zdravlja.

„Ovo je usmeno obećanje dato porodici, sa kojim se ova akcija završava. Mi u Mađarskoj otvaramo novo poglavlje, a vi pratite kako napredujemo. P.S. Apelovali bi na državu da razmisli o dovođenju genske terapije Zolgensma u Srbiju. Mi smatramo da imamo dovoljno dobre i stručne lekare i medicinsko osoblje, odnosno da ne mora da se putuje u inostranstvo na doziranje, navodi se u Instagram postu.

Za njegovo lečenje bilo je potrebno prikupiti 2,5 miliona evra.

U akciji prikupljanja novca za Gavrilovo lečenje učestvovale su brojne javne ličnosti, a najveće fudbalske zvezde današnjice, Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, poslali su svoje potpisane dresove za humanitarnu licitaciju.

Komentari

Vaš komentar