Gajić: Sa poligrafom se vrše teške zloupotrebe, to nije dokazno sredstvo

Vesti 07. mar. 202121:19
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić tvrdi da je rukovodilac poligrafa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, rođeni brat šefa kabineta predsednika Aleksandra Vučića.

Povodom navoda iznetih na konferenciji za novinare u subotu da su „ispitani o prisluškivanju Vučića pali na poligrafu“, Gajić je rekao da se vlast ponaša kao da je poligraf „neko jevanđelje na osnovu kojeg se utvrđuje šta je istina a šta nije“.

POVEZANE VESTI:

„Poznato je i inače da se vrše teške zloupotrebe sa poligrafom, jer poligraf nije dokazno sredstvo“, rekao je Gajić za televiziju NovaS.

Gajić je kazao i da je Vučić prikazivanjem fotografija „osakaćenih“ tela za koja je osumnjičena grupa Veljka Belivuka, prekršio Ustav Srbije, jer „ne postoji nijedna stvar koju je kao predsednik saopštio, a da je u domenu njegovih nadležnosti“.

„Prekršio je i pretpostavku nevinosti svih osumnjičenih u postupku protiv grupe Veljka Belivuka. Jedina osoba koja je po zakonu ovlašćena da eventualno saopštava javnosti saznanja ili dokaze koja u postoje u ovom trenutku je tužilac koji vodi predmet i tužilaštvo. Nijedna druga osoba, nijedan drugi funkcioner nije ovlašćen po zakonu da bilo kakva obaveštenja daje javnosti“, naveo je on.

Advokat je rekao da svaki iole bolji poznavalac Zakonika o krivičnom postupku zna da „policija podnosi krivičnu prijavu kada na osnovu svoje istrage zaključi da postoje osnovi sumnje da je neko počinio krivično delo“, a da nema krivične prijave zbog afere „prisluškivanje“ i da nema krivične prijave zbog atentata na predsednika države.

Komentari

Vaš komentar