Gajić: Očekujem rešenje o obustavi istrage protiv Vučinića

Vesti 30. jul 202116:04 0 komentara
N1

Advokat Vladimir Gajić, koji zastupa Vuka Vučinića, hapšenog pod sumnjom da je deo grupe Veljka Belivuka, kaže da očekuje rešenje o obustavi istrage protiv svog klijenta.

Vuk Vučinić pušten je iz pritvora prošle nedelje, a sumnjiči se da je dovezao Gorana Veličkovića u kuću u Ritopeku, gde je, kako je u više navrata istakao MUP, mučen a potom i ubijen.

Podsećamo, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, koja je delovala pod velom partizanove navijačke grupe „Principi“.

Gajić navodi da nije dobio otpravak optužnice.

„Treba imati u vidu da je ovo veoma težak predmet i da je Vučinić pod istragom zbog operativnih saznanja policije koja su bila takva da se može reći da pritvor nije bio određen bez ikakvih sumnji. Međutim, istraga je napredovala i njegova odbrana se ispostavila istinitom. Moram reći da je postupajući tužilac Mladen Ivanić postupio veoma profesionalno, jer je i inače dužnost tužioca da vodi računa o pravima okrivljenog, što je sada bio slučaj“, rekao je ranije Gajić za „Danas“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!