Fotograf napadnut u Šapcu: Bolje se osećam ali i dalje imam bolove

Vesti 30. nov 202113:50 4 komentara
šabac naprednjaci andrija vukelić n1
N1/Privatna arhiva

Fotograf Andrija Vukelić, koji je u ponedeljak napadnut na skupu koji je organizovala Srpska napredna stranka (SNS) u Šapcu, rekao je danas da su napadači svi bili istog profila, a da ih je po njegovoj proceni bilo ih između 10 i 20.

„Odjednom je bilo kao solarna eklipsa. Odjednom samo mrak oko tebe i likovi koji pokušavaju da ti uzmu aparat i tabanaju te. Svi su bili istog profila. Krupni, visoki, obučeni u crno sa crnim maskama i crnim kapuljačama ili kačketima“, rekao je Vukelić, koji je slobodni fotograf, za agenciju Beta.

Povezane vesti

On je dodao da se danas u fizičkom smislu oseća bolje, kao i da mu ništa nije polomljeno i da nema interna krvarenja.

„Imam tup bol u leđima i bol u glavi na dodir, kao i hematom ispod oka“, kazao je Vukelić.

On je istakao da je u ponedeljak u policiji u Šapcu dao iskaz, ali da policija ne veruje da će pronaći aparat, znajući da nije bila krađa u klasičnom smislu.

„Praktično, oni su meni ukrali aparat da ne bi bilo fotografija, a ne zato što im je trebao aparat, tako da (iz policije) ne veruju da će ga naći. Čak iako ga pronađu ne veruju da će biti u nekom funkcionalnom stanju. Naći će ga ili u Savi, ili u nekom kontejneru“, rekao je Vukelić.

SNS je u ponedeljak održala protest ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, sa koga je zatražena „pravda“ za njihovog člana Dušana Prokića, koji je u subotu bio na bageru i sukobio se sa jednim od učesnika blokade saobraćaja Draganom Milovanovićem.

Još dvojica mladića završila su na pregledu u šabačkoj hitnoj pomoći nakon fizičkog obračuna sa osobama koje je Vukelić tada pokušao da slika.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare