Fondacija Divac: Na Srpskoj filantropskoj večeri prikupljeno 70.200 dolara

Vesti 17. nov 202113:43 2 komentara
REUTERS/Rick Wilking/File Photo

Na drugoj Srpskoj filantropskoj gala večeri u Njujorku prikupljeno je 70.200 dolara za besplatnu školu IT Butkampa za prekvalifikaciju u IT sektor u Srbiji, saopštila je Fondacija Ana i Vlade Divac.

Kako se navodi u saopštenju, večera je održana 12. novembra u svečanoj sali Gotam Hola u Njujorku, a predsednik Upravnog odbora Srpskog filantropskog udruženja Petar Marković rekao je da se odazvalo 420 ljudi koji su donirali više od 70.000 dolara i time omogućili obuku za 200 novih polaznika škole IT Butkamp.

Najviše sredstava prikupljeno je na aukciji predmeta koje su donirali svetski priznati sportisti Novak Đoković, Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović.

Domaćini večeri bili su glumac Nikola Đuričko i članica SFU Gordana Jelić, a među gostima su bili i glumci Dragan Bijelogrlić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, pevač Davor Jovanović, supruga predsednika Srbije Tamara Vučić, v.d. generalnog konzula Srbije u Njujorku Olgica Vlačić i konzul Tamara Vujović, vladika istočno-američki Irinej Dobrijević, energetski stručnjak Branko Terzić, partner u konsaltingu Lazar Krstić, investitor Džon Jovanović i drugi.

Fondacija Ana i Vlade Divac je podržala projekat IT Butkamp i kao strateški partner obezbedila je administrativnu i logističku podršku potrebnu da on uspe.

Uručena su priznanja pojedincima i organizacijama čiji je dobrotvorni rad doprineo boljitku života srpske zajednice u Srbiji i u dijaspori.

Za doprinos filantropiji u Srbiji nagradu je dobilo Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“, a za doprinos filantropiji u dijaspori nagradu je dobila humanitarna organizacija Srpsko-američko medicinsko udruženje (SAMA).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare