Fon Kramon: SPC nedeljiva, htela sam samo da ukažem na pluralitet mišljenja

Vesti 08. dec. 202119:3010 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon kaže da je njena poruka nakon sastanka sa episkopom Srpske pravoslavne crkve Grigorijem „imala za cilj da ukaže na lepotu pluraliteta mišljenja i pristupa unutar jedne, nedeljive Srpske pravoslavne crkve“.

Pročitajte još:

„Zaista, ni u jednom trenutku nismo razgovarali o unutrašnjem uređenju Srpske Pravoslavne Crkve, niti doveli u pitanje njenu autokefalnost i jedinstvo“, poručila je Fon Kramon, a prenosi Kossev.

Fon Kramon tvrdi da ostaje čvrsto posvećena međuverskom dijalogu, te da u tom smislu ceni vredan doprinos verskih poglavara poput vladike Grigorija.

Nakon sastanka sa Grigorijem, Fon Kramon je objavila tvit koji je privukao pažnju prorežimskih medija u Srbiji, jer je u odgovoru na kritiku jedne korisnice da je „SPC ruski entitet“ napisala da „ne postoji ‘Srpska pravoslavna crkva’, ovo su vrlo autonomne eparhije što je različito u odnosu na Katoličku crkvu. Razgovaraj sa vladikom i bićeš iznenađena“. U međuvremenu je uklonila ovaj tvit.

Nakon sastanka se oglasio i vladika Grigorije, koji je istakao je da na sastanku sa evropskom poslanicom juče nije razgovarao o strukturalnoj organizaciji SPC i da ne želi da se bavi spekulacijama o njenom ličnom stavu, kao i da je u potpunosti saglasan sa sadržajem saopštenja SPC, koja je istakla da u Nemačkoj postoji kao deo jedne, nedeljive patrijaršije.

Komentari

Vaš komentar