Fila: Autentično tumačenje zakona pokušaj da se izađe u susret zahtevu MMF-a

Vesti 06. jul 202113:09 > 14:15 26 komentara

Advokat i poslanik SPS-a u Skupštini Srbije Toma Fila kaže za N1 da predlog za autentično tumačenje tri zakona koja se tiču sporova građana sa bankama ne bi ni bio na dnevnom redu sednice Odbora Skupštine Srbije za ustavna pitanja, jer je, kako je rekao, i ranije rečeno da će biti skinuto s dnevnog reda. Dodaje i da je "cela priča u tome da se izlazilo u susret MMF-u".

POVEZANE VESTI

„Ja koliko znam da bi to bilo skinuto s dnevnog reda i ovako i onako. Ne znam zašto je (predsednica odbora) to predložila, ali znam da su mi rekli da bi oni to povukli i onako. Ja ne verujem nikome, znate, ja sam prvo advokat pa poslanik“, kazao je Fila.

On je ocenio i da je taj predlog trebalo da bude ustupak međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

„Ja mislim da je cela priča u tome da se izlazilo u susret MMF-u, koji traži da se što pre reši pitanje banke i potrošači. Ja sam za to da ono što Vrhovni sud nije prihvatio, da to treba da se uradi – banka treba da naplati kamatu i šta sve treba da stavi u kamatu“, objašnjava Fila.

Dodaje i da je nedopustivo da se naplaćuju skriveni troškovi.

„Ja sam rekao ovako – zamislite dođe klijent kod mene, ja vam kažem dajte mi 100 evra za tužbu, i onda za amortizaciju stolice, za kafu što sam skuvao itd. Ne može tako. Sve tvoje troškove neka banka ugura u kamatu, i onda je to to, a ne ovako skriveno“, zaključio je Fila.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare