Falsifikovali potpise preminulih kako bi prisvojili parcele na Voždovcu

Vesti 31. avg 202111:413 komentara
Podeli:
Izvor: Ilustracija / Shutterstock

Pripadnici kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i pranje novca, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sumnja se da su S.S. (31), S.S. (56), H.I. (40) i R.M. (42) od 2019. do 2021. godine, u nameri da protivpravno prisvoje tri katastarske parcele na teritoriji opštine Voždovac ukupne površine od oko 1.000 kvadratnih metara i izvrše njihovu konverziju, predali falsifikovane isprave prilikom podnošenja zahteva za upis nepokretnosti u Službi za katastar nepokretnosti.

„Osumnjičeni su koristili falsifikovane ugovore o kupoprodaji nepokretnosti – prenosu prava korišćenja zemljišta uz naknadu, gde se kao potpisnici – prodavci navode preminula lica. Izvršenim proverama u nadležnom sudu utvrđeno je da ugovori sa preminulim licima nisu zavedeni“, navodi se u saopštenju.

Ukupna vrednost nekretnina koje su na ovaj način osumnjičeni protivpravno prisvojili je oko 40 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari

Vaš komentar