Euro litijum: Zatvaramo bazene za vodu, aktivisti se agresivno ponašaju

Vesti 06. maj 202211:38 > 12:226 komentara
Podeli:
Izvor: N1/ M.K.

Kompanija Euro litijum Balkan saopštila je da je 28. aprila obustavila svoje geološka istraživanja u okolini Valjeva, a da su u četvrtak 5. maja podizvođači izašli na teren kako bi zatvorili baeze za vodu na lokacijama za bušenje. Kompanija optužuje opozicione političare i ekološke aktiviste da su tokom praznika uništili zaštitnu ogradu i skinuli znakove upozorenja, a na zatvorenom lokalitetu snimali promotivni spot.

„Iako su pomenute lokacije bile na propisan način obeležene i ograđene zaštitnom ogradom, i iako su bili istaknuti svi znakovi upozorenja, tokom praznika su pojedini opozicioni lideri u prisustvu svojih sledbenika neovlašćeno ušli na lokaciju i snimili promotivni spot, u kome se vidi kako uništavaju zaštitnu ogradu i skidaju znakove upozorenja“, naveo je Euro litijum.

Iz kompanije dodaju da političari i aktivisti na taj način svesno ugrožavaju zaštićene objekte i pokazuju nemar prema svim ljudima koji se sa njima nalaze na tim lokalitetima i koji ih slede.

Pročitajte još:

„Smatramo da su ovim predstavnici izmanipulisanog nevladinog sektora i predstavnici opozicije, kojima je navodno ekologija najvažnija, zapravo pokazali da je sve, pa i nepoštovanje zakona, dozvoljeno zarad političkog performansa i jednokratnog osvajanja malih političkih poena. Da je neko od pravih ekologa bio sa njima, verujemo da bi ovakva agresija i javašluk bili sprečeni“, napominju iz Euro litijuma.

Doodaju da su njihovi podizvođači u četvrtak 5. maja bili na terenu radi zatrpavanja bezena za vodu, a koja zbog obustave istražnih radnji neće biti potrebna. Kako kažu, to je urađeno iz bezbednosnih, preventivnih mera, i radi sprečavanja eventualnih povreda neovlašćenih lica koja su u prethodnih osam dana ulazila na parcele u zakupu Euro litijuma.

Kako kažu iz ove kompanije, oko sat vremena od početka radova ispred parcele se pojavila grupa od desetak predstavnika pokreta „Marš sa Kolubare“ sa namerom da blokira put vozilim Euro litijuma i podizvođačima. Posle razgovora sa radnicima na terenu, aktivisti su im dozvolili da napuste lokaciju i radove nastave na sledećoj, rekli su iz Euro litijuma i dodali da se posle nekog vremena na parceli pojavio i sam vlasnik a da su predstavnici pokreta „Marš sa Kolubare“ napustili privatni posed.

Iz Euro litijuma predstavnike nevladinog sektora optužuju za tenzije i provokacije, kao i ugrožavanje sebe i drugih svojim ponašanjem.

Komentari

Vaš komentar