Euro Litijum Balkan o sponzorisanju klubova: Obaveza svakog preduzeća koje može

Vesti 06. jul 202216:544 komentara
Podeli:
Izvor: ELB Logo

Povodom reagovanja pojedinih ekoloških pokreta i udruženja građana, kao i pisanja medija o sponzorstvu valjevskog vaterpolo i fudbalskog kluba od strane kompanije Euro Litijum Balkan, saopštenjem za javnost oglasila se i ova kanadska kompanija. Predstavnici Euro Litijuma Balkan smatraju da je reč o zlonamernim napisima i komentarima koji se tiču njihove podrške sportskim klubovima.

„Smatramo da je sponzorisanje sportskih društava, kao i drugih organizacija koje ne prave profit, pa samim tim i ne mogu da se razvijaju bez podrške, obaveza svakog preduzeća koje to može da priušti. Kroz ovaj vid pomoći, omogućava se da treniraju i deca čiji roditelji nisu u mogućnosti da plaćaju članarinu i treninge. Samim tim, talenat postaje osnov razvoja i uspeha kluba“, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Povezane vesti

Euro Litijum Balkan dodaje da vaterpolo klub Valis podržavaju već skoro godinu dana.

„Klub postiže veoma dobre rezultate, između ostalog i zato što je u mogućnosti da zadrži igrače od prelaska u druge klubove“, piše u saopštenju kanadske kompanije.

Povodom navoda da su geološka istraživanja, koje sprovodi ova kompanija u dolini Kolubare, uzrok hemijske neispravnosti vode u pojedinim bunarima, u saopštenju se ove tvrdnje dovode u sumnju.

„Laboratorijske potvrde“ koje pominju potpisane organizacije, ne mogu da dokažu da je voda u bunarima zagađena geološkim istraživanjima. Pitanje načina uzorkovanja, kao i obezbeđivanje transporta uzoraka od mesta uzorkovanja do laboratorije, nikada nije objašnjeno, a predstavlja važan element validnosti rezultata, navodi Euro Litijum Balkan.

„Sve istražne radove smo vršili na prethodno iznajmljenim delovima parcela, uz odgovarajuće ugovore, da bi posle izvođenja teren bio vraćen u prvobitno stanje, kako zakoni i nalažu. Takozvana privremena mera je doneta samo za jedan istražni prostor, na kome u tom trenutku Euro Litijum Balkan nije izvodio nikakve radove. Ističemo da ovaj postupak još uvek nije okončan i trenutno se vodi pred Upravnim sudom“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da „parafraziranje određenih ranih studija kao odluke Kompanije da se formira navodni rudarsko-topioničarski basen Valjevo sa površinskim kopom ogromnih razmera nisu zasnovane na istini, odnosno izvučene su iz konteksta.

„Odgovorno tvrdimo da neće biti površinskog kopa, ukoliko dođe do proizvodnje“, ističe ova kompanija.

U saopštenju se osvrće i na tekst objavljen na portalu N1 , od 4.7.2022, gde se, kako kažu, pominje „teranje u……m motkama, doduše kroz citat“.

„Smatramo da se na ovakav način posredno utiče na negativan razvoj ionako već napete situacije u kojoj se nalaze kompanije koje se bave geološkim istraživanjima“, navodi se u saopštenju za javnost kompanije Euro Litijum Balkan i napominje da će ova kompanija u skladu sa zakonima Republike Srbije, nastaviti, ali i proširiti podršku lokalnoj zajednici na različite načine.

Komentari

Vaš komentar